Sanitat reforça la campanya de fumigació després dels episodis de pluges torrencials

Sanitat reforça la campanya de fumigació després dels episodis de pluges torrencials

Als mitjans ja existents, s’ha afegit cinc canons adulticides i dues cubes de gran capacitat s’afigen als mitjans ja existents

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx ha reforçat la campanya de fumigació després de la DANA, els episodis de pluges torrencials que han afectat a tota la província durant l’última setmana. La responsable de l’àrea, Mariola Galiana, i la supervisora tècnica de CTL, Estefanía Hernández, l’empresa encarregada d’aplicar els tractaments plaguicides en el municipi, han informat que s’estan emprant tots els recursos disponibles per a minimitzar la proliferació de mosquits per les altes temperatures des del diumenge 15 de setembre a primera hora, doblegant i intensificant la labor que es realitza de manera habitual.

Per a això, s’estan inspeccionant, catalogant i fumigant especialment aquelles zones amb quantitat d’aigua acumulada, com l’Altet,  els Arenals, els Bassars i els saladars pròxims a la Foia i la Baia, o en zones pròximes al Fondo. Ara, la dificultat radica en l’accés a aquelles àrees encara negades pel fang i l’aigua o en les parcel·les de propietat privada, en les quals abunden tolls, tests, bidons, basses en desús i piscines sense clorar. Cinc canons adulticides i dues cubes s’han incorporat als mitjans ja existents per a, una vegada que proliferen els mosquits adults, neutralitzar-los el més ràpidament possible.

De tota manera, Galiana ha apel·lat a la comprensió ciutadana, doncs malgrat l’actuació de l’Ajuntament, que treballa per a minimitzar les molèsties d’aquests insectes, no en descarta la presència, atés que algunes de les localitats pròximes encara segueixen negades per l’aigua, i els mosquits no coneixen de límits municipals. Hernández, per part seua, ha recordat que el tractament no perjudica peixos i ocells.

Afectats per les pluges

Galiana ha volgut transmetre el suport i la solidaritat de l’Equip de Govern als municipis damnificats per la DANA, i ha recordat que l’Ajuntament il·licità està treballant conjuntament “de manera molt intensa” amb els mateixos per a desplegar el personal, els vehicles, la roba i els aliments per a ajudar “els nostres veïns en tot el necessari”.