Un miler de persones participen en la primera desfilada del col·lectiu LGTBI que se celebra a Elx

Un miler de persones participen en la primera desfilada del col·lectiu LGTBI que se celebra a Elx

La padrina de l’acte, Carla Antonelli, mostra la seua satisfacció perquè la ciutat tinga un dia de l’Orgull “digne, divers, respectuós i social”

 

Un miler de persones han participat en la primera desfilada del col·lectiu LGTBI en commemoració del seu dia mundial. Entre els assistents, han estat l’alcalde, Carlos González, el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, i diversos membres de l’Equip de Govern i de la corporació municipal. La padrina de l’acte ha sigut l’actriu, activista i trans Carla Antonelli, que ha sigut l’encarregada de donar inici a la festa amb un emotiu i reivindicatiu manifest.

La desfilada ha recorregut el centre de la ciutat, des de l’Ajuntament fins a Traspalau per a arribar a l’Hort de Baix, lloc on Carla Antonelli ha llegit un manifest per la visibilitat d’aquest col·lectiu i en el qual s’ha pogut gaudir de diferents actuacions i una sèrie d’activitats en les quals el públic ha participat.

L’actriu ha expressat la seua gratitud amb la ciutat d’Elx per tindre, per fi, el seu Orgull LGTBIQ “digne, divers, respectuós, i social”. A més, ha demanat que l’any que ve els carrers s’òmpliguen per a donar suport a aquesta causa “perquè la col·laboració fa la força”.

Antonelli ha tingut en compte en el seu discurs la protecció institucional que han de rebre les persones transsexuals, que tripliquen la taxa d’atur de la resta de la població, i ha reclamat una Llei d’Igualtat LGTBI Estatal o la reforma mateixa de la Llei 3/2007. A més, ha alertat que continuen existint moviments que dificulten que les mares lesbianes puguen inscriure els seus fills com dues mares i ha expressat la seua indignació perquè hui dia continua havent-hi violència contra aquest col·lectiu.

L’alcalde, per part seua, ha valorat de forma positiva la tolerància que predomina a la ciutat i ha advocat pel respecte de tots per a tots, no solament durant aquest cap de setmana de festa sinó durant tot l’any. Es tracta, ha expressat el regidor, “d’un suport que no és puntual i que ve a establir la línia d’enteniment i diàleg mantinguda entre la corporació municipal i les associacions que defensen el col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Un col·lectiu del qual la ciutat d’Elx se sent orgullosa i al qual la corporació municipal recolza en les seues reivindicacions i aspiracions”. González també ha deslligat que “a pesar que en els últims anys els drets de les persones LGTBI han experimentat notables creixements aquest col·lectiu continua sent víctima de discriminació i violència”.

La desfilada ha estat animada per una batucada i ha comptat amb un autobús de la llibertat i amb el tren de VisitElche, amb el qual s’ha transportat a diverses famílies. També s’ha realitzat una solta de globus de colors per a donar pas a l’inici de l’entretinguda marxa.