Un policia local d’Elx representa a Espanya en un simposi internacional sobre sinistres de trànsit celebrat a Alemanya

Un policia local d’Elx representa a Espanya en un simposi internacional sobre sinistres de trànsit celebrat a Alemanya

L’oficial Roberto Santiago, responsable de la Unitat de la Policia Judicial de Trànsit, és expert en controls d’alcohol i substàncies estupefaents i comprovació de documentació

Del 5 al 8 d’aquest mes de setembre s’ha celebrat a la regió alemanya de Lippe el Simposi Internacional “Europe on Patrol“, que ha sigut organitzat per la Policia de l’Estat Federal de NordrheinWesfalen Kreis Lippe i l’Associació Internacional de Policia (IPA) de la Ciutat de Detmold.

Hi han assistit 23 especialistes, representants de policies de 12 països. L’objectiu principal ha sigut l’intercanvi pràctic i de protocols d’actuació sobre l’acció policial diària.

En aquesta ocasió, el tema central era els controls de trànsit, atorgant especial importància a les substàncies alcohòliques i estupefaents, així com els sinistres viaris i la comprovació de la documentació.

Com a representant convidat de la delegació d’Espanya ha assistit com a ponent l’oficial Roberto Santiago, responsable de la Unitat de la Policia Judicial de Trànsit, que va ser seleccionat per a representar el nostre país per la seua llarga experiència i coneixements en la temàtica del simposi i per la seua facilitat per a entendre’s en alemany.

Els representants dels 12 països van tindre una recepció oficial a l’Ajuntament de Detmold, els va donar la benvinguda i va inaugurar el simposi el seu alcalde, Herr Rainer Heller. Van assistir a aquesta recepció tots els representants amb el seu uniforme reglamentari. A continuació, van realitzar una visita a la Comissària Principal per a conéixer les seues instal·lacions i mitjans per a prosseguir amb un control de trànsit en el qual van poder participar activament i comprovar de forma pràctica les mesures estàndard que duu a terme la policia a Alemanya.

Sobre la base d’aquesta experiència es van conformar les diferents taules de treball d’acord amb la seua temàtica per a discutir els possibles paral·lelismes i diferències en els protocols d’actuació en controls policials i en el treball de les situacions de fet constatades de cada país.

Les taules de treball es van organitzar entorn dels següents temes:

1.- Alcohol/drogues en la conducció

2.- Falsedat de documents

3.- Modificacions Tècniques de Vehicles

4.- Tàctica Policial i Equipament