Un total de 28 empreses es presenten a la licitació per a construir l’IES “Periodista Vicente Verdú”

Un total de 28 empreses es presenten a la licitació per a construir l’IES “Periodista Vicente Verdú”

“Estem més prop de veure com l’Institut “Vicente Verdú” és una realitat complint així els desitjos de milers de famílies que porten molts anys reivindicant un institut per a la zona del Pla-Nou”, assegura Carlos González

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha confirmat que un total de 28 empreses s’han presentat a la licitació de les obres de l’institut núm. 11 “Periodista Vicente Verdú” que es construirà en la zona de Pla-Nou i que es convertirà en l’institut de major grandària del municipi amb una capacitat per a més d’un miler d’alumnes.
L’alcalde ha recordat que l’institut ha eixit a contractació pública per un valor de 12,8 milions d’euros. “La previsió és que les obres s’inicien en 2020”, ha dit l’alcalde, qui ha afegit que per a l’exercici 2019 es contemplen 7,8 milions de pressupost i 4,9 milions per a l’exercici 2020.

“Estem més prop de veure com l’institut “Vicente Verdú” és una realitat. Es compliran així els desitjos de milers de famílies que porten molts anys reivindicant un institut per a la zona del Pla-Nou. Un institut que serà prompte una realitat, gràcies a la col·laboració entre el Govern Municipal i la Generalitat Valenciana, que és qui sufraga les despeses d’un centre que s’alça sobre un sòl cedit per l’Ajuntament. Un institut que és el reflex de l’aposta dels governs progressistes d’Elx i de la Comunitat per una educació pública de qualitat”, ha indicat Carlos González.

El projecte del centre contempla la creació de 24 unitats d’ensenyament secundari, huit unitats de batxillerat i dos nous cicles formatius de la família d’alimentació: un cicle mitjà de tècnic en rebosteria i confiteria i un cicle de tècnic superior en processos i qualitat de la indústria alimentària.

Per part seua, la regidora d’Educació, María José Martínez, ha indicat que “la construcció d’aquest institut permetrà desbloquejar la situació en la qual es troben altres centres educatius de secundària i permetrà l’eliminació dels barracons de la Torreta”.