Visites guiades i jornades de portes obertes en els museus per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

Visites guiades i jornades de portes obertes en els museus per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, que se celebra cada any el 27 de setembre, Visitelche ha organitzat un complet programa d’activitats lúdiques i culturals que es desenvoluparan durant tot el cap de setmana

 

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Carles Molina, les activitats tindran lloc des del dijous 26 fins al diumenge 29 i inclouen diverses visites guiades, jornades de portes obertes en tots els museus del municipi, i eixides amb autobusos gratuïts al Centre de Cultura Tradicional i Museu Escolar de Puçol i al Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia.

A més, enguany, el lema del Dia Mundial del Turisme és “Turisme i ocupació: un futur millor per a tots”, per la qual cosa les empreses de calçat il·licitanes Salvador Artesano i Pikolinos han volgut sumar-se a aquesta celebració amb sengles visites guiades a les seues instal·lacions, per a posar en valor la importància de la indústria del calçat com a recurs per a potenciar l’atractiu turístic de la nostra ciutat.

Des de l’oficina de turisme s’oferiran visites guiades pel centre històric i el Parc Municipal. També es realitzarà la ruta de les Palmeres Singulars del palmerar històric.

Per part seua, des del MUPE (Museu Paleontològic) s’oferirà també una visita guiada al museu i el seu laboratori, així com una ruta Paleourbana i tallers en família.

Altres activitats que destacar són les demostracions de l’ofici tradicional de palmerer en el Museu del Palmerar, la inauguració de l’exposició “ALLELVIA. La Processó de les Al·leluies d’Elx. 1531-2019” en el MAHE i la inauguració de l’ampliació del Museu de Puçol amb la nova sala d’exposició “Els Anys del Canvi”.

El Parc Arqueològic i Museu de L’Alcúdia oferirà durant tota la jornada del dissabte 28 una àmplia i variada programació que inclourà una visita teatralizada, un mercat vintage, tallers, animació infantil, concerts, jam session… i la possibilitat de menjar de pícnic al jaciment.

D’altra banda, altres entitats també s’uneixen a aquesta celebració. Així, la torre del campanar de la basílica de Santa María realitzarà visites teatralizadas; el Trenet turístic aplicarà durant els tres dies una tarifa reduïda, i diferents empreses turístiques del municipi ofereixen descomptes i ofertes durant el cap de setmana.

La informació sobre horaris de les diferents activitats, inscripcions i reserves s’hauran de realitzar a través de l’oficina de turisme, per telèfon o correu electrònic (966 658 196; info@visitelche.com). Per a més informació sobre horaris i preus es pot consultar en www.visitelche.com

Amb motiu del DMT, que se celebra cada any el 27 de setembre, Visitelche ha organitzat un complet programa d’activitats lúdiques i culturals que s’aniran desenvolupant durant tot el cap de setmana.

Les activitats inclouen visites guiades, jornades de portes obertes en tots els museus del municipi, i autobusos gratuïts a l’Alcúdia i al Museu Escolar de Puçol. També les empreses de calçat il·licitanes Salvador Artesano i Pikolinos han volgut sumar-se a aquesta celebració amb sengles visites guiades a les seues instal·lacions. A més, diverses empreses turístiques del municipi oferiran descomptes i ofertes durant el cap de setmana.

> Programa d’activitats