Detinguts per realitzar grafitis en tres vagons de l’AVE per valor de 17.000 euros

Detinguts per realitzar grafitis en tres vagons de l’AVE per valor de 17.000 euros
  • Tres grafiters accediren a la nova estació de l’AVE i realizaren pintades sobre els vagons del tren en proves
  • La secció de grafística de Policia Local col·laborà com és habitual amb l’informe d’identificació dels autors

Durant la matinada del 24 de juliol, la nova estació de l’AVE situada a Elx va patir actes vandàlics ja que es van realitzar grafitis sobre els vagons de l’AVE, durant la permanència d’aquest en el lloc per a les proves prèvies a la seua inauguració.

Els responsables del servei van denunciar els fets en la Comissaria d’Elx, i es van valorar els danys ocasionats en 17.000 euros. En el marc de col·laboració entre Policia Local i Policia Nacional quant a vandalisme, la secció de Grafística (UMA) de Policia Local va realitzar l’estudi i els esbrinaments d’identificació dels grafitis realitzats. Després de setmanes d’anàlisis i perquisicions, tant l’informe d’identificació Policia Local com les diligències practicades pel Grup II de Patrimoni de Policia Nacional, van portar a la detenció dels tres autors, que van ser posats a la disposició de l’autoritat judicial.

Diumenge passat, dins dels actes i reconeixements efectuats per aquesta Policia Local, es va reconéixer al subinspector de l’esmentat grup d’investigació per afavorir l’excel·lent sinergia entre tots dos cossos. Aquest tipus d’actuacions afecten tant particulars com entitats privades i públiques, amb la col·laboració estreta els dos cossos en la identificació dels autors.