La producció de magrana mollar cau un 20% respecte a l’any passat per les pluges però guanya en qualitat

La producció de magrana mollar cau un 20% respecte a l’any passat per les pluges però guanya en qualitat

L’alcalde destaca en l’acte del tall de la magrana mollar la gran importància d’aquest fruit per a la creació de riquesa i ocupació a Elx

La temporada de la Denominació d’Origen de la Magrana Mollar comença oficialment. Enguany la producció ha sigut d’unes 45.000 tones de magrana mollar, un 20% menys que en collites anteriors. Així i tot, el president de la DO de la Magrana Mollar, Francisco Oliva, ha assegurat que no hi haurà cap problema amb la comercialització, ja que el producte ha guanyat en grandària i qualitat. “Des del punt de vista soci econòmic, aquest fruit representa la creació de riquesa i ocupació per al nostre municipi”, així ho ha explicat l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui ha acudit a l’acte acompanyat de membres de la corporació municipal. També han estat presents membres de l’Equip de Govern, el director general de l’empresa de pernils ‘Joselito‘, José Gómez, el secretari autonòmic de la Conselleria d’Agricultura de la GVA, Francisco Rodríguez, la cuinera, Susi Díaz, i representants de diverses associacions d’agricultors.

González ha manifestat la seua confiança que hi haja una bona campanya de magrana per a la seua comercialització en els mercats nacionals i internacionals. I ha insistit que treballaran sense descans per a promocionar la varietat d’aquest producte perquè es valore i repercutisca positivament en el sector agrícola.

Per part seua, el director general de l’empresa de pernils ‘Joselito‘, José Gómez, ha sigut l’encarregat de realitzar el primer tall simbòlic d’aquesta fruita tradicional de la terra il·licitana.

El secretari autonòmic de la Conselleria d’Agricultura de la GVA, Francisco Rodríguez, ha manifestat que “aquest producte és únic i exclusiu que hem de prestigiar”. A més, Rodríguez ha recalcat que el Consell ha de donar suport a aquesta producció també present en els municipis pròxims i a escala internacional.

Els mercats principals que cultiven aquest producte són França Regne Unit, Països Baixos i Alemanya. També està presents en mercats emergents com Golf Pèrsic, Sud-est asiàtic o el Canadà.