Carlos González: “En 2020 modificarem com a carrer de vianants la Corredora”

Carlos González: “En 2020 modificarem com a carrer de vianants la Corredora”

L’alcalde també anuncia en la segona sessió del Debat sobre l’Estat del Municipi un Pla Municipal d’Aparcaments que es posarà en marxa el pròxim any amb la creació d’un miler de places en un pàrquing en José María Buck i amb altre a Candalix.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat en el transcurs de la segona sessió del Debat de l’Estat de Municipi, que en 2020 tindrà lloc la conversió en zona de vianants de la Corredora. Una actuació inclosa en el Pla Centre que ja s’ha posat en marxa amb la remodelació del carrer Alfons XII i que continuarà en Virgen de la Cabeza amb la seua reurbanització per a millorar la fluïdesa de la circulació.

“És necessari continuar prenent decisions per a revitalitzar el centre i per a atraure activitat. El centre històric ha de competir amb les zones comercials de l’extraradi. Per a això, és essencial, entre altres coses, convertir el centre en un gran espai convertit en zona de vianants”, ha explicat l’alcalde, qui ha confirmat que “en 2020 convertirem en zona de vianants la Corredora”.

Juntament amb això, el regidor ha anunciat un Pla Municipal d’Aparcaments, que es posarà en marxa en 2020 amb un estacionament subterrani a José María Buck i amb un altre a Candalix. El pàrquing de José María Buck comptaria amb prop de 300 places i el de Candalix amb unes 500. “En total, prop d’un miler de places en ple centre de la ciutat”, ha assenyalat González.

Respecte al futur del Mercat Central, l’alcalde ha declarat que “davant la inviabilitat del projecte, hem pres la millor decisió, la resolució del contracte”. I això es farà garantint l’activitat dels placers del Mercat Provisional i plantejant un nou projecte de Mercat “modern i atractiu que nasca del diàleg i del consens i que contribuïsca a dinamitzar l’entorn”.

L’alcalde ha declarat que ens trobem en una legislatura d’estabilitat política i que l’Ajuntament viu una situació financera positiva que ha fet que “el deute per habitant haja passat de 517 milions quan arribem al Govern als 117 quan finalitze enguany”. Aquesta “bona gestió financera” ha possibilitat generar una capacitat inversora de 39 milions amb els quals s’està donant un important impuls modernitzador.

“Hem posat en marxa projectes dirigits a impulsar l’activitat econòmica i afavorir el creixement de l’ocupació. Per posar alguns exemples, vull recordar que en 2020 es licitarà la redacció del projecte de construcció del centre de Disseny i Moda del Calçat. A més, l’any que ve es licitarà el projecte de reparcel·lació i d’urbanització per a l’ampliació del Parc Empresarial i en els pròxims dies començaran les obres dels dos primers edificis del Campus Tecnològic en els quals s’estima una inversió induïda de 23 milions d’euros i la creació de 800 llocs de treball”, ha exposat l’alcalde.

Pel que fa a polítiques socials, Carlos González ha dit que l’Equip de Govern està dedicant un milió d’euros a ajudar a 7.000 famílies a pagar l’Impost de Béns Immobles. “A més, dediquem 2.300.000 euros a Ajudes d’Emergència Social, un 30% més que els governs del PP i hem posat en marxa un Pla d’Atenció a les Persones Sense Llar”. Juntament amb això, ha ressaltat que l’Oficina d’Habitatge ha contribuït a frenar 75 desnonaments, així com la signatura de 23 convenis amb entitats i col·lectius per un import de 600.000 euros.

Sense abandonar les polítiques socials, l’alcalde ha assegurat sentir-se “particularment orgullós” d’haver destinat prop de 200.000 euros a la lluita contra la violència masclista, una xifra molt superior als 4.000 euros que es destinaven en 2015. En definitiva, com ha apuntat l’alcalde, “hem posat en marxa polítiques socials que persegueixen protegir els col·lectius més vulnerables, afavorir la igualtat d’oportunitats i corregir les desigualtats”.

Respecte a la millora dels serveis públics, l’alcalde ha destacat que s’ha tret a licitació el nou servei de neteja. I a més d’això, ha recordat els importants avanços que s’estan produint a la ciutat en la millora de l’educació i la sanitat públiques.

“En Sanitat hem ampliat els consultoris de la Marina i Torrellano i hem fet d’Elx una ciutat cardioprotegida. I menció especial mereix la inversió de 14 milions d’euros amb la qual la Generalitat està modernitzant l’Hospital General. A això hem d’afegir altres 6 milions que s’invertiran en el bloc quirúrgic amb l’ampliació en 5.000 metres quadrats de quiròfans”, ha dit l’alcalde, que ha afegit que s’estan agilitant els treballs per a la construcció del centre de salut d’Altabix i per a la incorporació d’un PAS a l’Altet.

En l’àrea d’Educació, l’alcalde ha destacat la inversió de 600.000 euros en l’adequació dels centres educatius de Primària, i altres 550.000 euros per al reforçament de les pistes esportives dels col·legis.

I juntament amb aquest aquest esforç de l’Ajuntament en la millora dels col·legis, l’alcalde ha posat en valor el pla Edificant, “una realitat que millora els col·legis, que retira els barracons que va posar el PP i que aposta per l’educació pública i de qualitat. Edificant és la aposta més gran dels últims 20 anys per l’educació pública i possibilitarà l’ampliació de molts centres i la creació d’uns altres”.

Carlos González també ha destacat l’important esforç inversor que s’ha fet en la modernització d’espais públics tant a la ciutat com en les pedanies. En aquest sentit ha anunciat que en 2020 s’invertiran 8,2 milions d’euros en la millora d’asfaltat i voreres i 1,7 milions d’euros en l’enllumenat públic.

Respecte a les pedanies, González ha recordat el Pla Quadriennal que suposarà una inversió de 30 milions d’euros, “el major esforç inversor de la democràcia en les pedanies per a atendre les necessitats dels veïns del Camp d’Elx”.

La millora de la qualitat de vida dels il·licitans i il·licitanes se sustentarà a més en l’increment de la seguretat ciutadana gràcies a la contractació de nous agents de la Policia Local, a les polítiques de sostenibilitat i a la millora del transport públic, tant amb el reforç de les línies de la ciutat com amb la licitació del transport a les pedanies.

L’alcalde ha expressat també el seu compromís per a continuar reclamant amb la resta d’administracions inversions per a la ciutat i defensant els interessos dels il·licitans i il·licitanes. En aquest sentit ha assenyalat que “continuarem donant suport als agricultors del Camp d’Elx i defensant la necessitat del transvasament Tajo-Segura i del Xúquer-Vinalopó”.

Des del punt de vista institucional, l’alcalde ha dit que “hem passat dels anys de l’aïllament polític, els del PP, al fet que la nostra ciutat siga un actor polític rellevant i respectat en el panorama nacional i autonòmic”.

L’alcalde ha finalitzat la seua intervenció convidant a l’oposició a donar suport a tres acords de legislatura: Un acord municipal per a lluitar contra el canvi climàtic; un segon per a lluitar contra la violència de gènere i un tercer per a destinar el 0,7% del pressupost d’ingressos a ajudes de cooperació al desenvolupament l’any 2023.

Carlos González ha conclòs assegurant que “la passada legislatura va ser la de plantar les llavors, aquesta serà la de recollir els fruits d’aquell esforç”.

Després de l’exposició de l’alcalde, han seguit les dels diferents portaveus dels grups polítics, amb torns de rèpliques, en una sessió que s’ha prolongat fins passades les dues de la vesprada.

Tot el debat polític es pot veure en les pàgines municipals de Facebook i YouTube, en les quals ha sigut emés en directe.

>>Enllaç al vídeo de la primera jornada

Intervenció dels representants dels diversos sectors ciutadans.

>>Enllaç al vídeo de la segona jornada
Intervenció dels grups polítics municipals.

Discurs complet de l’alcalde