El Certamen de Joves Cantautors d’Elx celebrarà la seua gran final el pròxim 14 de desembre

El Certamen de Joves Cantautors d’Elx celebrarà la seua gran final el pròxim 14 de desembre

El concurs il·licità, que se celebra des de 1998, s’erigeix com un dels de major rellevància de la seua classe en el circuit musical espanyol.

El premi especial del públic portarà el nom del desaparegut artista il·licità Ángel Alfosea.

El Certamen de Joves Cantautors d’Elx viurà la seua posada de llarg el dissabte 14 de desembre a les 21.00 hores en el Gran Teatre. El coliseu il·licità acollirà les actuacions dels cinc finalistes de la present edició abans que el jurat, compost per persones vinculades a l’àmbit musical, emeta el seu veredicte. A més, el vencedor de 2018, Emilio Cedrés, i el grup Funambulista amenitzaran la vetlada amb les seues propostes sonores.

Marga Antón, regidora de Joventut i Cultura, s’ha congratulat per la consolidació a nivell nacional del Certamen, el qual va començar la seua marxa en 1998 i que, després de 21 edicions ininterrompudes, s’erigeix com un dels de major rellevància de la seua classe en el circuit musical espanyol, amb l’objectiu de potenciar la composició juvenil de lletres i sintonies originals, tal com ha recordat l’edil. A més, ha revelat l’aspiració del certamen: convertir-se en un fòrum de joves cantautors/es per a afavorir l’intercanvi de coneixements i la constitució de solistes, bandes i associacions afins.

En la història del certamen s’han rebut aproximadament un miler de sol·licituds de participació; en 2019, al voltant de mig centenar provinents de tot el territori espanyol i amb cançons en les diferents llengües oficials de l’Estat. Així mateix, la responsable de Joventut i Cultura ha informat que el premi especial del públic portarà el nom del desaparegut artista il·licità Ángel Alfosea, la vinculació del qual al certamen va ser prolífica des de les seues edicions primigènies.

La totalitat dels guardons posseeixen una dotació econòmica, que va des dels 200 euros de l’esment al millor acompanyament als 1.500 euros del primer premi. “El que busquem amb aquests premis, que a més inclouen vals de material musical”, ha destacat el tècnic de Joventut, Carlos García, “és ajudar les i els joves a continuar amb la seua carrera musical i a donar-los difusió”.

Les entrades per a la gala final ja estan a la venda a la taquilla del Gran Teatre i Instanticket.

 

CARTEL (1)