El MUPE celebra el seu XV aniversari amb una sèrie de conferències i activitats per a tota la família

El MUPE celebra el seu XV aniversari amb una sèrie de conferències i activitats per a tota la família

Marga Antón anuncia que se sol·licitarà la categoria de “provincial” per al Museu a la Diputació, a més d’un finançament estable.

El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE), gestionat per la Fundació Cidaris, està d’enhorabona en complir 15 anys de promoció i divulgació del ric patrimoni paleontològic local, amb una col·lecció de més de 600.000 fòssils, 7.000 minerals i 5.000 petxines actuals. No en va, és l’únic museu de la seua classe reconegut a la província.

Per això, la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada pel president del patronat de la Fundació Cidaris, José Manuel Marín, ha anunciat que la representant d’Elx en la Diputació, Patrícia Macià, sol·licitarà que s’atorgue la categoria de museu provincial per al MUPE, a més d’una aportació econòmica estable i adequada. Aquesta acció se suma a la programació projectada per a commemorar el quindecenni de l’entitat amb seu a la plaça de Sant Joan, les instal·lacions de la qual es van inaugurar al desembre de 2004.

Segons ha informat Marín, les activitats proposades, que arranquen dijous que ve, 28 de novembre, i s’estendran fins al divendres 13 de desembre, inclouen xarrades, tallers per a tota la família, contacontes, radio en directe i el lliurament de premis del certamen de dibuix “Raval Juràsic”. Les conferències, que versaran sobre desastres naturals, les paparres dels dinosaures emplomats o sobre el canvi climàtic estaran impartides per experts de prestigi nacional i internacional.

Trajectòria d’èxit
El MUPE basa la seua estratègia en la investigació i la divulgació; concretament, en l’inventariat i la valoració de jaciments, en la participació en excavacions i en projectes de cooperació i desenvolupament per a acostar la paleontologia a la totalitat de la ciutadania. Ha sigut reconegut per la Fundació Design for All i inclòs pel Ministeri d’Educació i Cultura en el Pla de Museus Socials. En 2009, els científics del museu van descobrir una nova espècie de saure: l’Spinophorosaurus nigerensis.

CARTEL