El regidor de Benestar Social, Mariano Valera, i el regidor i la regidora de l’Ajuntament d’Elx, Felip Sánchez i Esther Díez, han assistit a la celebració del X aniversari de la Fundació Secretariat Gitano

El regidor de Benestar Social, Mariano Valera,  i el regidor i la regidora de l’Ajuntament d’Elx, Felip Sánchez i Esther Díez, han assistit a la celebració del X aniversari de la Fundació Secretariat Gitano

La celebració del X aniversari de la Fundació Secretariat Gitano  ha tingut lloc en el Centre de Congressos.

Un acte que ha començat amb les paraules de Mariano Valera elogiant la labor que aquesta fundació duu a terme en favor de la integració social d’aquest col·lectiu des de la seua creació fa 10 anys.

El regidor ha recordat que “en 2018 es va iniciar a nivell local un procés de treball conjunt amb les associacions gitanes, per a desenvolupar un treball en xarxa de col·laboració i coordinació que es va iniciar amb l’organització conjunta de la celebració a la nostra ciutat del Dia Internacional del Poble Gitano i l’elaboració d’un diagnòstic específic de la realitat a la nostra ciutat de la població gitana en el sector educatiu”.

Valera ha indicat que actualment dita comissió està elaborant un programa de prevenció i promoció de la salut tenint en compte les característiques específiques del poble gitano en aquest àmbit.

Per part seua, Felip Sànchez, ha dit que “aquestes jornades de portes obertes de la Fundació del Secretariat Gitano serveixen per a donar a conéixer a la societat il·licitana els seus programes d’ajudes a estudis, d’inserció laboral de la joventut i el nou programa Calí per a la igualtat i inserció laboral de la dona gitana. Gràcies a aquest treball es manifesta la importància que té el poble gitano per a Elx”