El vot en contra de Vox impedeix al Ple aprovar una declaració institucional contra la violència de gènere

El vot en contra de Vox impedeix al Ple aprovar una declaració institucional contra la violència de gènere

El vot en contra de les dues regidores de Vox ha impedit que el Ple Municipal haja pogut tirar avant, per primera vegada, una declaració institucional contra la Violència de Gènere.

La negativa de Vox a signar aquesta declaració institucional ha fet que la proposta s’haja plantejat com una moció per part del PSOE. Una moció que sí que ha obtingut el suport de la resta dels grups municipals. D’aquesta manera PSOE, Compromís, PP i Cs han aprovat una moció presentada amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

En aquesta moció s’acorda “continuar posant en valor des de l’Ajuntament d’Elx les mesures contingudes en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere en el marc de les competències, així com el seu seguiment, amb l’objectiu de combatre la violència contra les dones”.

A més, la moció recull “la repulsa a totes les formes de violència contra les dones i declarar a Elx com a municipi ‘tolerància zero amb els maltractadors’.

Mitjançant la moció, qui signa expressa el rebuig a qualsevol posició política que propugne la negació de l’existència de la violència de gènere o rebutge la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seua total erradicació.

En cinqué lloc, la moció expressa recolzar les organitzacions i grups de dones que actuen com a catalitzadors dels avanços legislatius i polítics pel que fa als drets de les dones.

Finalment, els grups municipals signants de la moció es comprometen a continuar impulsant l’aplicació de la llei, així com estratègies a nivell autonòmic i el Pla Municipal contra la Violència de Gènere”.

Precisament, la moció s’ha aprovat quan ha tingut lloc un altre assassinat masclista a Tenerife, una circumstància que ha portat l’alcalde, Carlos González, a sol·licitar, durant el transcurs de la sessió plenària, un minut de silenci com a repulsa a aquest nou crim masclista.

Així mateix, en el penúltim Ple Ordinari de 2019, s’han presentat tres mocions per a instar les diferents administracions a renovar el seu compromís amb la ciutat mitjançant inversions, i que han sigut aprovades amb l’acord de tots els Grups Polítics. En concret, Compromís ha demanat l’equiparació de les festes il·licitanes a les Fogueres alacantines quant a finançament per part de la Diputació Provincial. Els Populars, elevar al Consell que incorpore tots els projectes promesos a Elx en els pressupostos de la Generalitat. I Ciutadans ha cridat a un gran pacte municipal, amb objectius clars i seguiment, pel qual es pressionarà al Govern Central la construcció d’infraestructures de comunicació per a Elx.

El Ple, així mateix, ha reiterat de manera unànime la seua defensa del ciclisme de muntanya i de qui el practica, per la qual cosa se sol·licitarà a instàncies superiors una legislació clara que determine aquelles senderes per les quals no es pot transitar. També ha obtingut el suport de tota la Corporació Municipal una moció in voce del Grup Popular, que interpel·la el Ministeri de Transició Ecològica perquè, tal com indica el memoràndum de la llei del transvasament Tajo-Segura, els agricultors reben els 14,7 hectòmetres cúbics d’aigua acordats, i no els 7,5 que el Ministeri planteja.

D’altra banda, la moció del Grup Popular que demanava que la llengua valenciana no puga ser requisit excloent per a l’accés a l’ocupació pública ha sigut rebutjada pels grups que conformen l’Equip de Govern, atés que, com ha recordat l’edil de Promoció Lingüística, Carles Molina, “el valencià en els processos d’ocupació al nostre Ajuntament no es considera requisit excloent sinó mèrit”.