Elx commemora el 25N amb un complet programa d’activitats de prevenció de la violència contra la dona

Elx commemora el 25N amb un complet programa d’activitats de prevenció de la violència contra la dona

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, assenyala que “l’objectiu global és sensibilitzar tots els il·licitans i il·licitanes i analitzar com es pot evitar la violència masclista”.

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament d’Elx a través de la Regidoria d’Igualtat ha organitzat una sèrie d’activitats amb l’objectiu que tota la ciutadania s’implique en el rebuig cap a aquesta xacra que afecta a la societat. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, qui ha assenyalat que “l’objectiu global és sensibilitzar a tots els il·licitans i il·licitanes i analitzar com es pot evitar la violència masclista”.

L’edil ha animat tota la ciutadania a sumar-se als actes programats per al dia 25 de novembre. El primer d’aquests tindrà lloc en la plaça del Centre de Congressos “Ciutat d’Elx” a les 11.00 h amb la campanya VOLA PAPALLONA! CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE i lectura del manifest commemoratiu, amb la participació d’alumnat dels centres educatius del municipi. I a les 20.00 h en la plaça de Baix, CONCENTRACIÓ de repulsa pels assassinats masclistes, convocada per la Coordinadora Feminista d’Elx.
Activitats programades durant el mes de novembre i desembre
El calendari d’activitats d’enguany ha inclòs nombrosos projectes de prevenció en centres educatius. Entre ells, una obra teatral “Bella i Bella” celebrada en els instituts de Torrellano, Severo Ochoa, Monserrat Roig , Carrús, i La Devesa, les sessions de la qual es desenvoluparan al llarg del mes de desembre. També es durà a terme el projecte Escan, una iniciativa terapèutica, de recuperació psicològica i emocional de dones i menors víctimes de violència de gènere que actua com a eina de prevenció d’agressions físiques i psicològiques. En aquesta sessió es podrà gaudir d’una exhibició amb gossos ensinistrats en els centres Nit de l’Albà, el 22 de novembre; Cayetano Sempere, el 9 de desembre; Monserrat Roig, el 12 de desembre, Carrús, el 16 i 18 de desembre; i La Devesa, el 17 de desembre.

A més, del 12 de novembre al 4 de desembre tindrà lloc un taller de prevenció de la violència de gènere en l’institut Nit de lÀlbà dirigit a alumnes de 4t de l’ESO.

Una altra de les activitats programades és l’obra de titelles per a les escoles infantils Don Honorio, Don Julio, i Don Crispín; els dies 2, 3 i 4 de desembre respectivament.

Quant a les activitats de formació i sensibilització, fins al 28 de novembre es podrà gaudir al Centre Social el Raval del taller “Gaudeix-te”, dirigit principalment a dones majors d’edat, per a conscienciar sobre la importància de ser independent emocionalment. També s’ha posat en marxa una nova edició del Taller #HerStory. Relats d’Àvies, que tindrà lloc els dies 15 i 22 de novembre, a la sala 3 del Centre Social de la Marina, amb un horari de 17.00h a 20.00h. L’objectiu d’aquest taller és, principalment, recuperar històries de vida de dones d’Elx así com crear consciència sobre la invisibilització històrica i l’ocultació simbólica de les experiències femenines.

La regidoria d’Igualtat conjuntament amb la Prefectura de la Policia Local ha organitzat la trobada de dones per la pau que tindrà lloc a la sala de dansa del pavelló d’esports de la Universitat Miguel Hernández el pròxim 23 de novembre.

Però les activitats no acaben aquest dia, el 26 de novembre es desenvoluparà la V Jornada Contra la Violència de Gènere: Feminismes per a viure. Unes jornades amb les quals en aquesta cinquena edició es pretén abordar la situació de les menors víctimes de la violència de gènere. Els i les interessades poden realitzar la seua inscripció de forma gratuïta a través del telèfon 966 659 213 o al correu igualdad@elche.es.

 

Cartel 25N Castellano