Elx planta cara a la violència masclista

Elx planta cara a la violència masclista

L’alcalde i els membres de l’Equip de Govern se sumen a la concentració convocada per la Coordinadora Feminista per a expressar la seua repulsa a la violència de gènere i homenatjar les víctimes d’aquesta xacra social.

Centenars d’il·licitans i il·licitanes es van concentrar a la plaça de Baix per a expressar la seua repulsa contra la violència masclista i per a recordar les 52 dones assassinades enguany a les mans de les seues parelles i exparelles, i els tres menors d’edat. L’alcalde, Carlos González, i els membres de l’Equip de Govern van estar presents en aquest acte organitzat per la Coordinadora Feminista d’Elx en col·laboració amb el Consell Municipal de les Dones i per a la Igualtat.

La periodista il·licitana Lydia Ferrándiz va ser la conductora d’aquest esdeveniment que va començar amb un minut de silenci per les víctimes de la xacra social que és la violència masclista. Seguidament, es va homenatjar les 52 dones assassinades enguany a les mans de les seues parelles o exparelles. Un a un, es van llegir els noms de totes elles i es va depositar un pètal en el seu honor. Posteriorment l’alcalde, les regidores i els regidors assistents a l’acte, al costat d’altres ciutadans i ciutadanes anònims, van col·locar un llaç negre en un tauló per cada dona assassinada.

I és que com va explicar la rapera il·licitana Hakuna Tanaka, que va ser l’encarregada de llegir el manifest a més d’interpretar alguns dels seus temes: “Des que existeixen registres han sigut assassinades 1.027 dones i 43 menors. A més, cal tindre en compte les dades de denúncies de violència de gènere que ascendeixen a 77.342, de les quals han obtingut ordres de protecció 23.171; així com el nombre de violacions i agressions sexuals que en 2018 van ascendir a 1.702 delictes de violació i 12.109 delictes d’agressió i abús sexual, i enguany, 2019, aquest delicte ha augmentat amb l’aparició dels diferents ramats”.