La Generalitat subvenciona amb 22.600 euros diferents projectes culturals del MAHE, Puçol i MUPE

La Generalitat subvenciona amb 22.600 euros diferents projectes culturals del MAHE, Puçol i MUPE

La regidora de Cultura, Marga Antón, explica que els diners concedits per la Conselleria de Cultura es destinaran a la millora del material i a la realització d’exposicions.

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha anunciat que la Generalitat Valenciana ha aprovat subvencions per més de 22.600 euros per a la realització de diferents projectes al MAHE, al Museu Escolar de Puçol i al Museu Paleontològic d’Elx (MUPE).

Concretament es destinen 10.000 euros per a l’adequació de la Sala de la Dama de la Torre de l’Homenatge al MAHE. Per a Puçol hi ha una ajuda de més de 6.000 euros i una altra de 3.800 euros. En tercer lloc, es destinen més de 2.800 euros per a accions del MUPE. Tal com ha explicat la regidora, els 10.000 euros concedits per a l’adequació de la Sala de la Dama de la Torre de l’Homenatge s’han utilitzat per a l’adquisició de diverses tauletes en tres idiomes que expliquen la història del bust ibèric als i a les visitants.

També s’han destinat a una vitrina participativa on s’exposen, de manera temporal, tots aquells objectes relacionats amb la Dama com antics bitllets de loteria o novel·les de ficció. A més, hi ha un monitor en el qual es visualitzen en bucle diferents obres d’art inspirades en la imatge de la Dama d’Elx. “A l’interior de la Torre, el principal atractiu de la sala és la projecció sobre la Dama d’Elx d’un vídeo mapping, en el qual l’escultura recobra la seua policromia original; tot això també es complementa amb uns mòduls didàctics externs i mòbils que complementen aquesta informació de manera educativa en tallers escolars i familiars”, ha assenyalat la responsable municipal de Cultura.

D’altra banda, la Generalitat ha concedit una subvenció al Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol de 3.837 euros per a la realització de tres exposicions temporals: “Aparadores, la conciliació de dues vides”; “L’escola com ens la van comptar” i “Quaderns viatgers”. “També ha concedit una quantitat de 6.000 euros per a la modernització d’equipament del propi museu. En concret, per a la creació de panells i suports, arts gràfiques, cortines, estors, il·luminació… i també per a crear els continguts de la pròpia exposició com són la selecció de fotografies i els textos”, ha explicat Marga Antón.

Finalment, els 2.897 euros concedits per part de la Generalitat al MUPE s’han usat en el fotografiat de part de la col·lecció de dents de tauró i en el manteniment de vitrines de la planta superior. També en la renovació de l’àrea expositiva, en material informàtic i en l’adquisició d’una nova càmera fotogràfica.