L’Ajuntament d’Elx se suma al Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

L’Ajuntament d’Elx se suma al Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

Per a commemorar aquest dia, la plaça de Baix acull aquest matí la lectura del manifest per part de la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, acompanyada de l’alcalde, de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal.

L’Ajuntament d’Elx se suma al Dia Mundial de la lluita contra la SIDA, que tindrà lloc diumenge que ve. Una data assenyalada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per a previndre la transmissió del virus d’immunodeficiència humana (VIH) i millorar el seu diagnòstic. Per a commemorar aquest dia, la plaça de Baix ha acollit aquest matí la lectura del manifest per part de la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, qui ha assistit acompanyada de l’alcalde, Carlos González, de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal. A més, també han estat presents membres de l’Hospital General Universitari d’Elx, representants de Creu Roja i diversos centres educatius de la Torreta, Montserrat Roig, Centre de Formació Professional Europa, Sant Josep de Calasanz, i Lope de Vega. El consistori, a través de la campanya “Informa’t, coneix-te i fes la prova del VIH”, ha volgut sensibilitzar la població de la importància aconseguir diagnosticar les persones que desconeixen la seua infecció per a millorar el seu futur.

El Pacte Social és un dels objectius prioritaris del Pla Estratègic de Prevenció i Control del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS), inclòs en el Pla d’Acció 2018. Galiana ha fet una crida a totes les institucions públiques i privades perquè signen aquest document perquè “entre tots i totes ens posem a treballar en el disseny de mesures normatives, formatives i de tota índole per a posar fi a les situacions de discriminació institucional i social”.

El lema d’ONUSIDA d’enguany per al Dia Mundial de la SIDA és ‘les comunitats marquen la diferència’, amb el qual es vol posar en valor la labor fonamental que les comunitats han exercit i continuen exercint en la resposta a la SIDA en l’àmbit local, nacional i internacional.

Segons les dades oferides per ONUSIDA, des del primer diagnòstic, l’any 1981, s’han produït més de 25 milions de morts relacionades amb el VIH i la Sida a tot el món, convertint-se en una de les epidèmies que més ha afectat la població en la història. Actualment més de 34 milions de persones viuen amb el VIH en el món. Al nostre país són al voltant de 150.000 persones les que pateixen aquesta malaltia.