L’Ajuntament trasllada a la Generalitat suggeriments sobre la seua proposta de la Via Litoral

L’Ajuntament trasllada a la Generalitat suggeriments sobre la seua proposta de la Via Litoral

La regidora d’Urbanisme explica que el consistori proposa unir la nova via amb els nuclis urbans, cas dels Bassars i l’Altet

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha informat hui que la Junta de Govern Local ha aprovat realitzar “observacions, correccions i suggeriments” a la proposta de Programa de paisatge en sòls dels municipis d’Alacant i Elx afectats pel Pativel.

Concretament s’ha acordat donar trasllat a la Generalitat dels informes emesos pels tècnics municipals, tant de Medi Ambient com d’Urbanisme, amb les observacions i possibles alternatives als problemes que pogueren plantejar-se a l’hora d’executar a l’esmentat programa que planteja la creació d’una Via Litoral. Aquest programa de la Conselleria també proposa el desdoblament en arribar als Arenals de manera que es creuen dos ramals: un paral·lel a la costa i un altre per l’interior vorejant la serra de Santa Pola fins a arribar a les Salines. Així mateix, planteja l’eliminació del trànsit rodat entre Urbanova i els Arenals i la seua transformació en una via per als vianants i ciclista, i també connexions entra la Via Litoral amb IFA i Elx Parc Empresarial.

Les propostes de l’Ajuntament d’Elx principalment fan referència a “la necessitat de realitzar un estudi de mobilitat complet, ja que aquest programa de paisatge contempla restriccions importants al trànsit rodat i per tant és necessari aprofundir en l’estudi de les alternatives al trànsit que es poden plantejar”, ha explicat Arabid, que ha afegit que “també proposem que es garantisca l’accés a les platges mitjançant transport públic i que hi haja connexions de la Via Litoral amb els nuclis urbans com els Bassars o l’Altet, de manera que es fomente l’accés a la zona de costa mitjançant mitjans de transport alternatius al vehicle”.

La regidora ha indicat que l’Equip de Govern valora positivament la proposta d’execució de la Via Litoral en la mesura en què contribueix al fet que l’ús del litoral siga més sostenible i adaptat a l’ús per als vianants i ciclista. “Cal aclarir que aquest programa de paisatge té caràcter de recomanació, és a dir, que quan s’aprove definitivament no comportarà la seua execució tal com quede després d’aquestes observacions”, ha indicat.