L’alcalde reconeix la labor de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés en el seu 25 aniversari

L’alcalde reconeix la labor de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés en el seu 25 aniversari

Carlos González, acompanyat de la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, assenyala que “aquesta unitat suposa tota una innovació per a l’àmbit sanitari” durant la seua commemoració a l’Hospital General d’Elx.

El regidor il·licità destaca que “prompte s’iniciaran les obres del bloc quirúrgic que de facto suposarà una ampliació de l’hospital i de la seua capacitat quirúrgica”.

La UCSI, que va realitzar l’any passat més de 4.400 intervencions, compta amb una plantilla de sis anestesiólegs, deu infermers, un supervisor d’infermeria, quatre auxiliars d’infermeria i dos zeladors.

La Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) es va començar a forjar en 1992 amb un programa pilot de sis mesos que va demostrar que era viable. Finalment es va inaugurar en 1994 i enguany compleix el seu 25 aniversari intervenint en tots els serveis quirúrgics amb patologies susceptibles de cirurgia sense ingrés del pacient. Segons les últimes dades recopilades per la UCSI, en l’exercici de 2018, es van realitzar més de 4.400 intervencions. Per a reconéixer la valuosa labor d’aquesta unitat, aquest matí ha tingut lloc la commemoració de les seues 25 anys de treball a l’Hospital General d’Elx.

L’alcalde, Carlos González, acompanyat de la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha assistit a aquesta trobada en el qual ha felicitat el gran treball de la UCSI, i ha afegit que “aquesta unitat ha suposat una innovació importantíssima per a l’àmbit sanitari i per a l’Hospital General d’Elx, pioner en el panorama nacional en l’àmbit de la cirurgia sense ingrés”.

A més, González ha assenyalat que “aquest 25 aniversari s’emmarca en un moment d’auge en el qual l’hospital té un gran projecte de futur per davant com a conseqüència de l’aposta de la Conselleria i de l’Ajuntament d’Elx per la sanitat pública a la nostra ciutat”. Sense anar molt lluny el regidor il·licità ha esmentat l’imminent inici de les obres del bloc quirúrgic que de facto suposarà una ampliació de l’hospital i de la seua capacitat quirúrgica.

En l’acte també han estat presents Carlos Gosálbez, director gerent de l’Hospital General Universitari d’Elx; i Encarna Llinares, directora territorial de Sanitat.

Aquesta unitat compta amb una plantilla de sis anestesiólegs, deu infermers, un supervisor d’infermeria, quatre auxiliars d’infermeria i dos zeladors.