Mariano Valera inaugura les XXXV Jornades Apaex sobre l’addicció al joc a través de les noves tecnologies

Mariano Valera inaugura les XXXV Jornades Apaex sobre l’addicció al joc a través de les noves tecnologies

El regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives crida a continuar treballant per a ‘sensibilitzar, previndre i intervindre’ amb l’objectiu de ‘generar el coneixement que ajude a superar aquestes situacions i generar una societat més justa i saludable’.

El regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, ha obert en la UMH les XXXV Jornades Locals Apaex ‘Noves tecnologies i joc: de la prevenció a la dependència’, organitzades per l’entitat, l’Institut d’Investigació de Drogodependències i l’Ajuntament d’Elx, i en les quals, entre hui i demà, s’abordarà d’una manera directa l’addició als jocs a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Unes jornades que, tal com ha explicat Valera, “permetran visibilitzar la realitat social sobre les addiccions comportamentals, generar un espai de reflexió i crear un punt de trobada per a compartir coneixements i experiències entre el món acadèmic, professional i la ciutadania”.

L’edil ha explicat que, des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament, s’ha detectat l’impacte que estan generant les addiccions tecnològiques en la joventut, “la qual cosa causa un gran impacte psicosocial tant a aquesta com a les seues famílies”, per la qual cosa ha fet una crida a continuar treballant per a “sensibilitzar, previndre i intervindre”, i ha destacat, a més, l’objectiu primordial de les jornades: “Generar l’aportació de coneixement que ajude a superar aquestes situacions i aconseguir així una societat més saludable i justa”.

El regidor ha recordat que Elx compta amb un Pla Municipal de Conductes Addictives per al període 2017/2020, i que l’Ajuntament continuarà esforçant-se a desenvolupar aquest tipus de jornades dins dels compromisos adquirits en l’Estratègia Nacional de Promoció i Prevenció de Salut i amb la Xarxa Salut, programa aquest últim emmarcat en l’IV Pla de Salut de la Comunitat.