Més de 9.000 persones participen en la carrera d’AMACMEC per a contribuir a la investigació del càncer de mama

Més de 9.000 persones participen en la carrera d’AMACMEC per a contribuir a la investigació del càncer de mama

L’alcalde d’Elx acompanyat de membres de l’Equip de Govern, assisteix a la cita solidària i agraeix el treball de les més de 400 voluntàries que s’impliquen en l’organització de l’esdeveniment.

Des de molt enjorn el color rosa i l’energia positiva s’han apoderat dels carrers d’Elx. El passeig de l’Estació ha sigut l’escenari principal de la XV edició de la carrera contra el càncer de mama en la qual més de 9.000 persones han participat en suport a l’Associació de Dones Afectades pel Càncer de Mama d’Elx i Comarca (AMACMEC), l’encarregada de recaptar els fons que aniran a parar a projectes d’investigació i a l’atenció de dones i famílies afectades per aquesta malaltia.

El fred no ha impedit als i a les participants acudir a la cita en la qual algunes persones han optat per realitzar la carrera de deu quilòmetres i unes altres han preferit realitzar la marxa de tres quilòmetres. Xiquets i xiquetes, joves, adults i adultes i majors amb els seus dorsals s’han bolcat per aquesta bona causa, encara que, com és tradicional, més gent ha contribuït sense estar inscrita.

Com és habitual l’alcalde d’Elx, Carlos González, s’ha sumat a la marea rosa acompanyat de membres de l’Equip de Govern. González ha agraït i valorat el treball de les més de 400 voluntàries que han fet possible que l’esdeveniment isquera a la perfecció i ha destacat la labor de l’associació AMACMEC per la seua immensa contribució a la investigació de la malaltia i pel suport donat a totes les dones amb aquest problema.

Durant el recorregut, el voluntariat s’ha ocupat de donar ànim als i a les participants, sobretot a qui s’acostava a la recta final. Per a amenitzar el matí el centre d’Elx s’ha transformat en una autèntica festa animada amb música, el servei d’avituallament amb coca, fruites, aigua, i l’atenció de fisioterapeutes.

Segons les estimacions de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), es diagnosticaran 32.536 nous casos de càncer de mama en aquest 2019 i prop de 2,1 milions a tot el planeta.

Actualment, AMACMEC compta amb serveis de Psicologia, Treball Social i Fisioteràpia. L’associació naix en 1998 amb la finalitat de donar resposta a l’àmplia demanda d’informació i serveis inexistents en l’àmbit geogràfic del Baix Vinalopó.

 

Amacmec 2019-88 Amacmec 2019-75 Amacmec 2019-57