Més de dos centenars d’estudiants es reuneixen a Elx per a combatre la violència contra la dona

Més de dos centenars d’estudiants es reuneixen a Elx per a combatre la violència contra la dona

16 centres educatius de la ciutat mostren la seua repulsa a aquesta xacra social que no cessa i que es cobra la vida de desenes de dones cada any.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, manifesta la necessitat d’educar en igualtat i dirigir la mirada cap a les generacions futures per a erradicar els comportaments normalitzats que perpetuen la desigualtat.

 

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona, ha tingut lloc una concentració a la plaça del Centre de Congressos que ha reunit més de dos centenars d’estudiants. Han participat 16 centres educatius de la ciutat per a mostrar la seua repulsa a aquesta xacra social que no cessa i que es cobra la vida de desenes de dones cada any. El Ple convocat hui no ha impedit que l’Ajuntament d’Elx haja volgut reafirmar el seu compromís amb els principis d’igualtat, seguretat, llibertat, integritat i dignitat inherents a tots els éssers humans i, per a això, després del minut de silenci per les 51 dones assassinades al llarg de 2019 que s’ha realitzat a la plaça, s’ha convocat en el saló de plens la lectura del manifest que ha sigut llegit per quatre alumnes del centre educatiu Joanot Martorell i que al mateix temps s’ha llegit a la plaça per part d’un altre alumnat.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha volgut agrair en nom de la Corporació Municipal la implicació dels col·legis i instituts que han participat i col·laborat en la trobada per a combatre aquest problema, i ha manifestat la necessitat d’educar en igualtat i dirigir la mirada cap a les generacions futures per a erradicar les actituds i comportaments normalitzats i consentits que, instal·lats en la vida diària, reprodueixen i perpetuen la desigualtat, origen de la violència de gènere.
Entre els participants destaquen el centre educatiu de Jaume I, Mediterrani, Ferrández Cruz, Casablanca, Tamarit, Julio María López Orozco, entre altres.
La concentració ha servit perquè des de les aules s’alçara la veu contra la violència i el masclisme. Enguany el lema d’aquest acte ha sigut sota el títol ‘Vola papallona’ amb referència a la campanya d’una mare de dues xiquetes assassinades pel seu pare el 25 de setembre 2018, i que ha convertit les papallones en un símbol contra aquest tipus d’injustícies.

La jornada també ha comptat amb diverses actuacions i un flashmob perquè els més joves reivindicaren aquesta igualtat real a través de les lletres de les cançons i des d’un punt de vista lúdic.

Durant tot el mes es duran a terme diverses activitats per a celebrar aquest dia. Entre ells, una obra teatral “Bella i Bella” celebrada als instituts de Torrellano, Severo Ochoa, Monserrat Roig, Carrús, i la Devesa, les sessions de la qual es desenvoluparan al llarg del mes de desembre.

Manifest “Del teu costat, AL COSTAT TEU”.

 

33c64e5b-f59a-4c58-9cba-03019fb37e3e 7d2103da-201e-42b9-b784-ca3220a4e689 39a19de9-3c72-4069-9794-355211754c37 89415358-b712-4df3-ba4a-c546c1d24959 cc112617-972e-4f6e-8e8d-eb22e476c325