10a EDICIÓ TALLER DONES PER LA PAU

10a EDICIÓ TALLER DONES PER LA PAU

 

25 dones han participat en la desena edició del Taller Dones per la Pau, organitzat per la Prefectura de la Policia Local i la Regidoria dIgualtat, que ha tingut lloc dissabte passat 18 de gener al Palau d’Esports de la UMH, en una única sessió de tres hores de duració.

Aquests tallers es realitzen al llarg de l’any, amb l’objectiu principal d’aconseguir una adequada educació del cos, desenvolupar o treballar l’entrenament de la nostra postura corporal, i de l’aprenentatge de reduccions, immobilitzacions, treball de les articulacions i desequilibri de l’oponent, obtenint així un control de la situació.

Dones per la Pau és un moviment que impulsa a les dones a obtindre un equilibri físic i mental , a través de la pràctica d’una disciplina denominada Aikido.

L’Aikido és un art marcial tradicional modern del Japó, i la seua característica fonamental és que la seua essència en el Bushido, desenvolupa una idea espiritual encaminada cap a una fi social humà: es busca la pau a través de l’art.

És una manera intel·ligent d’enfrontar un conflicte, no sols de defensar-se o atacar, sinó de tractar d’harmonitzar amb respecte una actitud interna de “no violència”.