Carlos González celebra que Transició Ecològica haja reobert les comportes del transvasament del Tajo per al regadiu

Carlos González celebra que Transició Ecològica haja reobert les comportes del transvasament del Tajo per al regadiu

El ministeri autoritza l’enviament de 16,2 hectòmetres cúbics d’aigua, 7,5 per a proveïment urbà i 8,7 per a l’agricultura aquest mes

L’alcalde d’Elx, Carlos González, celebra que el ministeri per a la Transició Ecològica haja reobert les portes del Transvasament Tajo-Segura autoritzant un enviament de 16,2 hectòmetres cúbics d’aigua per a aquest mes de gener, dels quals 7,5 es destinaran a proveïment urbà i 8,7 a regadiu.

González considera que el transvasament del Tajo és “imprescindible, irrenunciable i insubstituïble, a més de motor econòmic i garantia de progrés per al Camp d’Elx, el sud de la província d’Alacant i nombroses zones de Múrcia i Almeria.

El responsable de l’Equip de Govern il·licità havia demanat a la titular del ministeri, Teresa Ribera, que reconsiderara les negatives a autoritzar els transvasaments d’aigua per a regadiu, i havai plantejat al Govern d’Espanya que no tinguera dubtes sobre aquesta qüestió, ja que el futur de milers de famílies depén dels enviaments d’aigua del Tajo.

La Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura va proposar un transvasament de fins a 20 hectòmetres cúbics per a aquest mes, tenint en compte la situació de les reserves en els embassaments de capçalera del riu, Entrepeñas i Buendía, que contenen uns 580 hectòmetres cúbics d’aigua.