L’Ajuntament requereix a Aparcisa perquè en set dies inicie la retirada de la tanca del Mercat Central i cobrisca les excavacions arqueològiques

L’Ajuntament requereix a Aparcisa perquè en set dies inicie la retirada de la tanca del Mercat Central i cobrisca les excavacions arqueològiques

La Conselleria de Cultura autoritza les obres sol·licitades per la Junta de Govern per a tornar d’immediat la normalitat a les places de les Flors i de la Fruita

 

L’Ajuntament d’Elx requereix a l’empresa concessionària del projecte del nou Mercat Central (Aparcisa) perquè en el termini improrrogable de set dies hàbils inicie la retirada de la tanca provisional de l’entorn de l’edifici, cobrisca les excavacions arqueològiques i pavimente els carrers afectats per aquestes.

La Regidoria d’Urbanisme ha dictat un decret, després de rebre l’autorització de Cultura per a realitzar els citats treballs, en el qual adverteix a la mercantil que en cas d’incompliment de la resolució els serveis municipals executaran les obres de manera subsidiària.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament il·licità va acordar el passat 15 de novembre demanar a la Conselleria de Cultura l’autorització pertinent per a normalitzar la situació a l’entorn del Mercat Central amb les actuacions descrites, excepte al carrer Ànimes, que ja està coberta.

L’Ajuntament considera que la situació de les excavacions arqueològiques està causant un bloqueig del desenvolupament de l’activitat comercial i perjudicant la imatge de l’entorn del Mercat i de tot el centre històric.

Amb aquesta actuació, segons ha explicat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, es pretén “protegir adequadament les restes arqueològiques, retornar la normalitat a la zona afectada per les excavacions, donar un impuls al comerç i facilitar el trànsit dels vianants amb l’eliminació de les tanques i la col·locació del paviment provisional”.

L’alcalde, Carlos González, ha insistit durant els últims mesos en la necessitat urgent de cobrir les restes arqueològiques amb geotèxtil i arena, com es va fer al carrer Ànimes, per a recuperar com més prompte millor la normalitat en les places de les Flors i de la Fruita.