El Gran Teatre presenta la programació l’any del seu centenari

El Gran Teatre presenta la programació l’any del seu centenari

Més de quaranta actuacions tindran lloc al coliseu il·licità de febrer a juny, consolidaran el recinte com el primer teatre públic de la Comunitat
A més del catàleg de funcions, se celebraran activitats com exposicions i la presentació d’un llibre per a commemorar l’efemèride

El Gran Teatre compleix durant aquest 2020 el seu centenari al servei de l’entreteniment i la cultura dels il·licitans. Va ser en aquell llunyà any 1920 quan va obrir les seues portes amb el nom de “Kursaal”. I encara que la major part de la seua història ha estat vinculat a les projeccions cinematogràfiques, des que en 1996 passara a propietat municipal després de l’oportuna remodelació, s’ha consolidat com a insígnia de les arts escèniques i musicals de de la ciutat.

Per això, la presentació del catàleg d’actuacions de diversos gèneres per al període comprés de febrer a juny —més de quaranta— ve carregat de novetats i grans noms; programació que ha presentat, oficialment i en roda de premsa, la responsable de l’àrea de Cultura, Marga Antón, acompanyada del programador de la Regidoria, Julián Sáez, en un espai cultural que, quan concloga al juny la temporada inaugurada la passada tardor, amb més de 110 funcions, consolidarà el coliseu il·licità com el primer teatre públic de la Comunitat Valenciana.

Així doncs, algunes les personalitats que trepitjaran les taules del Gran Teatre durant els pròxims cinc mesos, segons ha destacat l’edil, són: Blanca Portillo, Aitana Sánchez Gijón, José María Pou, Verónica Forqué, Ara Malikian, El Arrebato, Jeanette, El Cabrero, Revolver, Jandro, Jorge Blas, Comandante Lara, Joaquín Reyes, Leo Harlem, Antonia San Juan… Sense oblidar els musicals dedicats a Lina Morgan, Camilo Sesto o la banda britànica Queen.

El ball estarà representat pel IX Festival Abril en Dansa, amb muntatges de les il·licitanes OtraDanza —que donarà a conéixer el seu nou espectacle— i Rokuro Kubi. A més, The Russian Ballet interpretarà l’obra mestra del Romanticisme: ‘Giselle’, i serà la primera vegada al Gran Teatre que una orquestra en directe acompanyarà les coreografies. Així mateix, la Gala del Centenari d’Alicia Alonso, gran diva del ball clàssic, portarà a primers executants dels ballets més importants del món.

A la programació, per al disseny de la qual “s’han redoblat esforços amb l’objectiu de posar-la a l’altura del centenari”, segons ha expressat l’edil, se li sumarà l’actuació d’Estrella Morente —que en la seua nova gira està visitant els teatres més destacats del panorama internacional— i la celebració, per primera vegada a Elx, del Jazz Day, el 30 d’abril, que comptarà amb el saxofonista i flautista Jorge Pardo i el bateria i vocalista nord-americà Greg Bandy.

Finalment, Antón ha revelat que la celebració del segle de vida del teatre il·licità no es limitarà a les seues instal·lacions, sinó que s’obrirà a altres recintes com la Rotonda del Parc Municipal, per la qual passaran Sergio Dalma, Hombres G, l’Índia Martínez, Manel, José Mota, Flo o Santiago Segura. Igualment, el centenari no anirà solament acompanyat d’arts escèniques i musicals, també hi haurà espai per a exposicions, visites guiades, la presentació d’un llibre i varietat d’activitats paral·leles que giraran entorn les deu dècades daurades del teatre.

Programació Gran Teatre 2020