Els Moros i Cristians, llestos per a conquistar Elx amb el Mig Any

Els Moros i Cristians, llestos per a conquistar Elx amb el Mig Any

Mariola Galiana, explica que ‘enguany com a novetat, per a incorporar noves activitats en la programació, els actes estaran dividits en dos caps de setmana: el cultural i el fester’

La celebració arranca aquesta vesprada a les Clarisses, amb la fallada i el lliurament de premis del XL Concurs del Cartell Anunciador de les pròximes festes de Moros i Cristians

L’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx inicia els actes del Mig Any amb la fallada i el lliurament de premis del XL Concurs del Cartell Anunciador de les pròximes festes de Moros i Cristians que tindrà lloc aquesta vesprada a les Clarisses, així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa la responsable d’àrea, Mariola Galiana, qui ha explicat que ‘enguany, com a novetat, per a incorporar noves activitats i recuperar altres oblidades, la programació estarà dividida en dos caps de setmana: d’una banda el cultural i, per un altre, el fester’.

Fins ara, les activitats es concentraven únicament en dos dies. Aquesta situació suposava una limitació a l’hora de desenvolupar nous esdeveniments. Per això, el president de l’Associació Festera de Moros i Cristians, Julián Fernández, ha agraït a l’Ajuntament la seua implicació perquè l’ampliació del programa d’actes haja sigut possible i gràcies a això s’haja pogut incorporar novament el Concert de Música Festera a càrrec de la Banda Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau d’Agost”, que es durà a terme dissabte que ve, 1 de febrer, a les 19.00 hores, amb entrada gratuïta.

Els actes culturals continuaran el diumenge amb la missa d’Acció de Gràcies a l’església de Sant Joan a les 12.30 hores.

El cap de setmana fester, es desenvoluparà del 8 al 9 de febrer amb el gruix d’actes programats per al Mig Any com l’Entraeta, amb la participació de totes les comparses i 15 bandes de música que ompliran de festa i alegria els carrers del centre de la ciutat. Així mateix, les i els il·licitans i els i les visitants també podran gaudir de l’esmorzar fester i posterior cercaviles, que se celebraran el diumenge dia 9 i finalitzaran amb l’homenatge del Capità Cristià, Rubén Fernández, i el Banderer de l’Associació de Moros i Cristians, José Antonio García.

Tant l’edil com el president han animat i convidat al públic a participar en la celebració de la programació proposada dissenyada per a totes les edats.