Elx promociona la “Nit de l’Albà” i es postula com a destinació de turisme de festivals en FITUR

Elx promociona la “Nit de l’Albà” i es postula com a destinació de turisme de festivals en FITUR

El regidor de Turisme, Carlos Molina, destaca que Elx es presenta davant el món com a destinació turística cultural, gastronòmica i com a referent en el turisme congressual

El regidor de Turisme, Carles Molina, acompanyat per la coordinadora de Visitelche, Pilar Maciá, han presentat la proposta que Elx porta a la Fira Internacional del Turisme (FITUR) que des de demà fins al diumenge se celebra a Madrid. Una proposta en la qual es presenta Elx com a destinació turística cultural, gastronòmica i com a referent en turisme congressual.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Elx acudeix a FITUR en l’estand de la Comunitat Valenciana sota el paraigua del patronat de Costa Blanca i en la present edició Visitelche ha optat per fer un pas més per a aconseguir la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional per a la Nit de l’Albà, amb la promoció a tot el món d’aquesta festa de focs artificials tan singular i tan il·licitana.

A més, Elx vol posicionar-se com a destinació turística de festivals i per això presentarà en FITUR l’Spring Festival Elx.

Molina ha explicat que, al marge de la part institucional, Visitelche ha posat en marxa una campanya de comunicació segmentada per producte en la línia 8 del Metre de Madrid amb 221 frisos en els 17 trens. Aquesta actuació es reforça amb una inserció publicitària de la campanya de promoció en 800.000 plans turístics de Madrid vigents durant els pròxims tres mesos.
Al costat d’això, s’ha organitzat una taula de treball amb el nom d’Elx Convention Bureau en àrea d’empreses, del 22 al 24 de gener.

Quant a l’agenda institucional, l’edil ha explicat que el dimecres 22 serà el dia de la Costa Blanca en Fitur. Aquest mateix dia tindrà lloc la presentació de la guia “Destinacions Gastronòmiques”, publicació en la qual participa Elx com a destinació gastronòmica.

El dijous 23, dia de la Comunitat Valenciana a FITUR, i amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, tindrà lloc la presentació de la Granada Mollar d’Elx a l’estand del Ministeri d’Agricultura.

I a les quatre de la vesprada és quan es durà a terme un dels esdeveniments més importants d’Elx a FITUR: la presentació de la “Nit de l’Albà a la plaça central de l’estand de la Comunitat Valenciana. Cal recordar que l’Equip de Govern treballa juntament amb l’Associació d’Amics de la Nit de l’Albà per a aconseguir la seua declaració com a Festa d’Interés Turístic Nacional.

El divendres 24 tindrà lloc la presentació dels festivals i esdeveniments LGTBI més representatius de la província d’Alacant, on tindrà especial protagonisme el “Festival Elx Pride” que realitzarà una presentació de la seua pròxima edició en 2020.

Seguidament es durà a terme la presentació de l’Spring Festival Elx 2020, que per primera vegada se celebrarà a la ciutat d’Elx, concretament a l’esplanada de la Universitat Miguel Hernández. “Es tracta d’un esdeveniment que exercirà de pol cultural per a la ciutat, amb un marcat atractiu turístic i social per als amants de la música pop, urbana i electrònica de tot el país”, ha explicat Carles Molina, qui ha destacat l’interés d’Elx a promocionar-se com a destinació turística de festivals per la repercussió que aquests tenen a nivell econòmic als municipis que els alberguen.

A més, el regidor ha explicat que els dies 22, 23, 24 i 25 de gener, estaran presents, a l’estand de la Comunitat, la reina i les dames d’Elx promocionant les festes d’Elx. Igualment, el dimecres 22 i el dijous, dia 23, també estarà col·laborant amb la promoció turística d’Elx la dama vivent de la Reial Orde de la Dama d’Elx.
“El dissabte dia 25, a les 12 hores, a l’estand de la Comunitat, es realitzarà una xicoteta desfilada i foto de tots els ens festers amb la presència de la reina i de les dames de les Festes d’Elx.

Els Moros i Cristians arriben a Callao
El regidor ha explicat una de les principals novetats per a FITUR. “El dissabte 25 tindrà lloc des de la plaça de Callao pel carrer Preciados fins a la Porta del Sol, la desfilada amb representació de totes les festes de la Costa Blanca. En el mateix participaran les reines i les dames de les Festes d’Elx i, per primera vegada, una representació de l’Associació de Moros i Cristians d’Elx, acompanyats per una banda de música.

Entrevistes de treball
Durant els tres dies de fira dedicats al públic professional, els tècnics de Visitelche atendran un gran nombre d’entrevistes de treball amb agents, professionals i mitjans del sector amb l’objectiu de donar a conéixer tota l’oferta de la nostra ciutat.