Intervinguda mitja tona de tabac de contraban

Intervinguda mitja tona de tabac de contraban

● El GAO de Policia Local detectà els implicats en l’exterior d’una casa de camp i va descobrir, després d’intervindre, que s’utilitzava per a emmagatzemar i processar el producte.

● Vora mitja tona de tabac de contraban i maquinària per a la seua manipulació foren intervingudes.

El dia 17 de desembre, al voltant de les 19.00, mentre el GAO (Grup de Suport a Operacions) realitzava vigilància preventiva per la zona nord-est del terme municipal, va observar l’anòmala reacció d’un grup de persones davant la seua presència.

Quan van ser requerits els presents pels actuants, van ser atesos pel propietari de la finca, qui va tractar d’explicar l’ús i arrendament d’aquest a tercers, i va convidar els agents a accedir a l’interior. Després d’entrevista amb la resta del grup, es va comprovar que la reacció havia sigut deguda a ser sorpresos comprant tabac. Durant el transcurs de la conversa, la patrulla va observar un xicotet cobert obert amb les llums enceses i caixes de gran grandària en el seu interior.

Inspeccionat aquest, que segons manifestació dels presents estava arrendat a un tercer no present en el lloc, van confirmar que existia maquinària i utensilis per a tractar i manipular tabac. Destacava la presència de bosses de gran grandària i dues caixes d’uns 200 kg, sense etiquetatge sanitari o referència de fabricant o proveïdor, que contenien en el seu interior fulla seca de tabac. Com que no tenia registre sanitari o acreditació administrativa per a la seua tinença, fabricació i comercialització, es va procedir a la intervenció i remissió de la mercaderia a l’Agència Tributària i Duanera.

En gestions posteriors, es va constatar que el presumpte inquilí del cobert ja li van ser decomissades diverses bosses de tabac picat en un control policial.