La borrasca “Glòria” deixa al seu pas per Elx branques i arbres caiguts i danys en el litoral

La borrasca “Glòria” deixa al seu pas per Elx branques i arbres caiguts i danys en el litoral

El regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Ramón Abad, destaca que les previsions meteorològiques s’han complit i les classes s’han desenvolupat amb relativa normalitat

El regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Ramón Abad, ha avaluat hui les incidències de la borrasca “Glòria” a Elx i ha destacat que la decisió de mantindre hui les classes va ser presa anit d’acord amb els diferents parts emesos per AEMET, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i per l’Aeroport Alacant-Elx.
Tal com ha assenyalat l’edil, “les previsions s’han complit i hui les classes en col·legis i instituts s’han desenvolupat amb relativa normalitat, encara que és cert que han faltat alguns docents que resideixen en localitats en les quals el temporal ha sigut més intens”.

Abad ha destacat que, al contrari de l’ocorregut en altres localitats, Elx no ha arribat a entrar en alerta roja en cap moment.“Entrem en preemergència per alerta taronja per forts vents en la mitjanit del diumenge. Durant tot el dissabte vam estar estudiant la possible suspensió del romiatge de Sant Antoni.

Finalment i sempre consultant els comunicats meteorològics, decidim no suspendre el romiatge que va ser tot un èxit, ja que les previsions es van complir i el temps va respectar la celebració de Sant Antoni”, ha assenyalat el regidor qui ha afegit que “posteriorment, a les 16 hores del diumenge entrem en alerta taronja per forts vents i sobre les nou de la nit, després de rebre l’últim part meteorològic acordem no suspendre les classes, excepte a l’institut de Torrellano i al col·legi de la Baia”. El responsable municipal d’Emergències ha explicat que “en aquest part s’advertia que entràvem en alerta taronja per vents amb ratxes de fins a 60 km/h i que sobre les set del matí del dia de hui començarien a amainar aqueixes ratxes de vent i que a les nou del matí eixiríem d’aqueixa alerta taronja. El pronòstic s’ha complit a la perfecció”.

L’edil ha indicat que “vull deixar clar que des de l’àrea d’Emergències en cap moment adoptem decisions arbitràries o capritxoses, sempre es basen en els comunicats meteorològics i, d’acord amb aquests, acordem anit mantindre l’activitat escolar en el municipi. Finalment, les previsions per a hui també s’han complit i les ratxes de vent han amainat a l’hora d’entrada a classe”.

Incidències
Al marge de la falta de professorat en alguns col·legis i instituts, al municipi il·licità s’han produït les incidències habituals quan es donen fortes ratxes de vent com són: caigudes de branques i arbratge, caigudes de rebles en algunes cornises (controlada en tot moment per Bombers) o els danys produïts al litoral cas d’Arenals i especialment al Pinet pel trencament d’un dic que ha afectat les cases que estan en primera línia.

Ramón Abad ha explicat que “en aquests moments seguim pendents de l’evolució de la borrasca i el gabinet de crisi estarà reunit de manera permanent per si calguera prendre alguna mesura. No obstant això, hem eixit d’alerta taronja i estem en alerta groga de preemergència per vents i la pluja serà feble. Encara així, traslladem a la població la necessitat de mantindre la precaució i mantindre’s informada sobre l’evolució de la borrasca pels canals oficials de l’Ajuntament, de la Policia Local i pels mitjans de comunicació locals, ja que el pitjor que pot ocórrer és que es difonguen notícies falses en canals no oficials”.