La XVI Gala del voluntariat reconeix la labor altruista del voluntariat d’Apaex

La XVI Gala del voluntariat reconeix la labor altruista del voluntariat d’Apaex

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, va assistir a la trobada celebrada al col·legi l’Alcúdia dissabte passat

Com cada any pel Dia Internacional del Voluntariat, l’Associació Protecció i Ajuda A Exalcohòlics (Apaex), realitza una gala amb la finalitat de fer lliurament de diferents diplomes al voluntariat que ha participat en l’associació al llarg del passat curs 2018-2019 com una forma d’agraïment per tota la seua implicació i treball altruista. El regidor de Drets Socials i Igualtat, Mariano Valera, va assistir a aquesta trobada el passat 25 de gener en el col·legi públic l’Alcúdia.

L’edil va destacar la important i desinteressada labor del voluntariat que “treballa pel mer fet de compartir, d’ajudar, de donar el seu temps, enriquir-se personalment i aportar el que puga”. És, va afegir Valera, una figura imprescindible per a les associacions i per al conjunt de la societat.

La gala va comptar a més amb dues actuacions musicals a càrrec del cantant i compositor Il·licità, Anto Cuartero i també va amenitzar la vesprada l’actuació del narrador oral, Mariano Martínez.

Labors de l’Associació Protecció i Ajuda a Exalcohòlics
Apaex Elx va iniciar la seua marxa fa 45 anys (al 1978), amb la primera Corporació democràtica. A partir d’ací, tant l’Ajuntament d’Elx com l’associació es desenvolupen irremeiablement unides. Durant aquests anys l’associació ha anat abordant els problemes de les addiccions des de tots els seus àmbits. Des d’Apaex es tracten aspectes tan bàsics com la prevenció i la inserció.

Cada any, una vegada acabades les jornades, es realitza un curs de voluntariat amb la majoria de les inscripcions d’estudiants de la Universitat Miguel Hernández, també de la UNED i públic en general.
Aquest curs es compon de 4 sessions teòriques en total deu hores i deu hores de voluntariat pràctic en els diferents programes de l’Associació.

Aquesta edició són les setzenes Jornades del Voluntariat, les Trenta-cinc Jornades de l’Associació i a més l’associació celebra el 45é aniversari.