L’Ajuntament amplia els dies en què els comerços poden exposar els seus productes al carrer

L’Ajuntament amplia els dies en què els comerços poden exposar els seus productes al carrer

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, explica que es tracta d’una petició dels mateixos comerciants i que aquests dies no hauran de pagar la taxa per ocupació de via pública

El regidor de Desenvolupament Comercial, Felip Sànchez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat l’autorització a les i els titulars d’establiments comercials per a exposar els seus productes en la vorera, enfront de la seua façana, en determinades dates i amb l’exempció del pagament de les taxes d’ocupació de via pública.

Sànchez ha afegit que “aquesta és una actuació que es porta realitzant des de l’any 2013 i la novetat és que en el Consell de Desenvolupament Comercial va haver-hi una proposta sobre la base d’afegir més dies als ja establits. En aquest cas, la vespra dels festius i les dues primeres setmanes de juliol coincidint amb rebaixes d’estiu. D’aquesta forma, l’autorització quedaria així: Els divendres, dissabtes i dilluns durant 2020; les vespres de festius que no caiguen en aquests dies; les dues primeres setmanes de juliol i del 27 de novembre d’enguany al 31 de gener de 2021”.

Els establiments podran traure els seus productes sempre que es respecte l’accessibilitat en la vorera, que no es creen molèsties i que no s’alteren els itineraris per als i les vianants.

A més, Sànchez ha explicat la proposta municipal sobre els festius en què es pot obrir. En aquest sentit ha explicat que “des del Consell de Desenvolupament Comercial es va fer una proposta, posteriorment ha arribat una petició d’un altre dia per part de grans superfícies relacionada amb el segon Dilluns de Mona i la resolució que s’ha pres és la següent: Substituir el 15 d’agost, en què es pot obrir, pel festiu del dilluns 20 d’abril (segon Dilluns de Mona), és a dir no obrir el dia de la Verge. D’altra banda, es canvia el 5 d’abril pel 29 de desembre amb l’objectiu de no obrir el Diumenge de Rams. Aquesta és la proposta que la Junta de Govern Local trasllada al Servei Territorial de Comerç i Consum, que és qui ha de dictaminar.

D’altra banda, el regidor de Comerç ha dit que l’Ajuntament sol·licitarà una ajuda a la Conselleria d’Economia Sostenible per a la realització de diferents iniciatives com l’actualització i manteniment de programari de l’AFIC, per a accions promocionals i dinamització comercial, per a la realització d’un mapa digital comercial del municipi, per a un projecte de senyalització comercial en places i carrers i per a la formació de les i dels professionals de l’àmbit comercial. La quantia aproximada d’aquests comerços és de 120.000 euros encara que el màxim d’ajudes que es concedeixen és de 25.000 euros.