L’Ajuntament envia a la Subdelegació del Govern l’estimació dels danys del temporal que seran avaluats en el pròxim Consell de Ministres

L’Ajuntament envia a la Subdelegació del Govern l’estimació dels danys del temporal que seran avaluats en el pròxim Consell de Ministres

Els tècnics i les tècniques estimen que el cost dels desperfectes en el litoral Il·licità ascendeix a més de quatre milions d’euros

Operaris i operàries del servei municipal de Neteja han començat a treballar aquest mateix matí en l’adequació de les platges

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha informat que al matí de hui, abans de les deu hores, l’Equip de Govern ha traslladat a la Subdelegació del Govern una estimació dels danys causats per l’últim temporal Gloria en la façana litoral del municipi.

“Hem descrit i traslladat a la Subdelegació del Govern una estimació dels danys que ronden els quatre milions d’euros entre danys en el patrimoni públic i danys en les propietats privades. Es tracta de 3,4 milions corresponents als danys ocasionats en el domini públic terrestre i aproximadament 600.000 euros en la titularitat privada”, ha indicat l’alcalde, qui ha afegit que “és la primera iniciativa després d’haver pres coneixement del gran impacte que aquest temporal ha tingut sobre la nostra façana litoral i després que les i els tècnics municipals hagen estudiat minuciosament les conseqüències d’aquesta terrible tempesta, sobre les platges i sobre les propietats situades en primera línia”.

González ha explicat que l’estimació de danys sol·licitada per la Subdelegació de Govern ha sigut remesa al Consell de Ministres perquè per part del Govern d’Espanya s’adopten les mesures que es consideren necessàries.

Al marge d’això, l’alcalde ha indicat que “el Govern Municipal treballarà amb la Generalitat Valenciana tramitant la sol·licitud de les ajudes necessàries per a restablir la normalitat, com més prompte millor, a les platges d’Elx en el que té a veure amb el domini públic marítim terrestre”. L’alcalde ha recordat que “el Consell va aprovar un decret divendres passat que hui entra en vigor i al qual ens acollirem amb la finalitat de sumar recursos perquè les platges il·licitanes es recuperen”.

D’altra banda, Carlos González ha destacat que des de hui a primera hora ja s’està treballant a les platges en tasques de neteja i retirada d’enderrocs… que es poden realitzar per part dels serveis de Neteja municipals, especialment per part d’Urbaser.

“En definitiva, estem ja treballant per a restablir la normalitat. Aquest Equip de Govern des del primer moment, i una vegada que ha remés el temporal, hem pres la determinació no sols de sol·licitar ajudes, sinó de treballar en la reparació de danys immediatament”, ha indicat l’alcalde qui ha afegit que aquests danys no sols són quantiosos des del punt de vista econòmic, sinó que són de gran consideració.

En aquest sentit González ha apuntat que el preocupa especialment el front en el qual es troben les cases del Pinet, on serà necessari dur a terme una actuació complexa. “A més, tenim prevista aquesta mateixa setmana una reunió amb la directora territorial de Costes per a plantejar altres qüestions, però al mateix temps per a coordinar la busca de solucions conjuntes, ja que estem parlant de domini públic marítim terrestre, que és competència de Costes. “Hem de trobar solucions conjuntes per a restablir la normalitat, no ja només a la platja, sinó també en la façana de les cases del Pinet i dels Arenals del Sol”.