L’Ajuntament impulsa les segones jornades d’ocupabilitat en l’institut de la Torreta

L’Ajuntament impulsa les segones jornades d’ocupabilitat en l’institut de la Torreta

Les regidories de Promoció Econòmica i Educació pretenen fomentar amb aquestes sessions les habilitats i destreses de l’alumnat de formació professional per a aconseguir la inserció laboral una vegada finalitzen els seus estudis

Prop de 20 empreses participen en els tallers, cadascun relacionat amb la imatge personal, l’electricitat, l’electrònica, el sector agrari i l’automoció

La importància de la formació professional en l’entorn laboral està fora de tot dubte. Aquest tipus de preparació ofereix alts nivells d’inserció laboral i s’adapta amb facilitat a les noves demandes de les empreses. Per aquest motiu l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i Educació, i en col·laboració amb l’institut de la Torreta, ha impulsat les ‘II Jornades d’Ocupabilitat en FP’ que tindran lloc al centre educatiu els dies 22, 23, 27 i 28 de gener.

La finalitat d’aquestes sessions segons ha explicat en roda de premsa l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, és “augmentar les habilitats i destreses dels alumnes amb aquest model d’aprenentatge per a aconseguir la inserció laboral una vegada finalitzen els seus estudis”. Així mateix, Molina, acompanyat del vicedirector de l’institut, José Monllor, i el cap d’estudis, José Andrés Gutiérrez, ha recordat que “l’objectiu és abordar la situació actual del municipi i impulsar la innovació, el desenvolupament de programes formatius que corresponguen a les necessitats actuals del mercat”.

En aquests últims anys la demanda en FP s’ha incrementat i no sols per part dels alumnes sinó també per part de les companyies que busquen treballadors amb aquesta formació. Segons dades del Ministeri d’Educació, en l’última dècada hi ha hagut un increment del 77% en el nombre d’alumnes matriculats en aquests estudis, i respecte al curs anterior l’increment ha sigut d’un 2,8%. Al mateix temps l’FP és el més sol·licitat en les ofertes d’ocupació. L’edil ha ressaltat que “el 40% de les contractacions que es realitzen en la nostra agència de col·locació venen d’aquesta mena de preparació”.

Entitats públiques, experts i prop de 20 empreses participaran amb ponències i activitats que mostraran a l’alumnat com i on buscar ocupació o les actituds que han de prendre en enfrontar-se a una entrevista.

Per part seua, Monllor ha assenyalat que el dia 22 de gener comptaran amb la presència del coaching empresarial, Cristina d’Arozamena; el 23 de gener es dedicarà a les famílies professionals d’automoció i el sector agrari; el 27 les activitats estaran centrades en la imatge personal; i per a tancar les jornades el 28 de gener es desenvoluparan diverses ponències sobre l’ocupabilitat en el sector de l’electricitat i l’electrònica.

Així mateix, Gutiérrez, ha agraït el treball de difusió d’aquestes jornades per part del Consistori i ha ressaltat “el gran esforç que suposa per a un centre educatiu atraure a tantes empreses de manera altruista”.