L’Ajuntament inicia els tràmits per a executar de manera subsidiària la retirada del clos i cobriment de les restes del Mercat Central

L’Ajuntament inicia els tràmits per a executar de manera subsidiària la retirada del clos i cobriment de les restes del Mercat Central

La Junta de Govern aprova una modificació per generació de crèdits per valor de 49.000 euros per a retornar la normalitat a l’entorn de la plaça de les Flors i de la plaça de la Fruita

L’Equip de Govern espera fer efectiu en la nòmina de gener dels funcionaris l’increment del 2% aprovat pel Govern d’Espanya

El portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat una modificació per generació de crèdits en el pressupost 2020 per a crear una partida de 49.000 euros amb el nom de “Obres, retirada de tanques i cobriment arqueològic del Mercat Central”.

“Com saben l’Equip de Govern va donar un termini de set dies a la concessionària Aparcisa per a retirar el clos de l’entorn del Mercat Central i cobrir les excavacions amb un paviment provisional protegint les restes. Com que no ho ha fet, l’Ajuntament ja ha començat a prendre actuacions per a executar aquests treballs al més prompte possible”, ha indicat l’edil.
Tal com ha explicat Díez hui “s’ha aprovat crear una partida, en els pròxims dies es procedirà a gestionar el contracte que es finançarà amb aquesta partida econòmica i també posant en marxa un mecanisme d’execució subsidiària perquè després se li reclame a l’empresa Aparcisa el cost dels treballs”.

També, la Junta de Govern Local ha acordat incorporar l’acord del Consell de Ministres que eleva en un dos per cent les retribucions dels funcionaris municipals.
“És un acord que estava pendent per part del Govern d’Espanya des de l’any 2018 i que ràpidament l’Equip de Govern ha acordat incloure en Junta de Govern per a incloure-ho ja en la nòmina del mes de gener”, ha explicat Díez qui ha afegit que “considerem que és un acord important que suposa un pas més ja que cal recordar que els funcionaris públics mantenen els seus sous congelats des de fa ja molts anys i per tant aquest acord va en la línia de recuperar capacitat adquisitiva”.

El regidor ha aclarit que en funció de com vagen les previsions del PIB de l’estat, el mes de juliol si el PIB aconsegueix la xifra estimada per part del Govern, es procedirà a un increment de l’u per cent més tal com està contemplat en l’acord del Govern d’Espanya.