L’alcalde assisteix a la presa de possessió de Tudi Torró com a acadèmica de l’AVL

L’alcalde assisteix a la presa de possessió de Tudi Torró com a acadèmica de l’AVL

El regidor de Promoció Lingüística, Carles Molina, també acudeix a aquest acte desenvolupat en el Palau de la Generalitat Valenciana

L’alcalde, Carlos González, i l’edil de Promoció Lingüística, Carles Molina, han assistit aquest migdia a la presa de possessió de Tudi Torró com a acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat Valenciana.

La secretària de l’Acadèmia, Verònica Cantó, li ha atorgat aquest càrrec a Torró per a cobrir la vacant de Carme Miquel, morta el mes de juny passat i després que el Ple d’aquesta Institució l’elegira el mes de novembre passat per 18 vots a favor i un en blanc.

L’alcalde ha manifestat el seu orgull pel nomenament de Turró. Segons ha assenyalat González “és la primera il·licitana a formar part d’aquesta institució des de la seua creació i estic segur que complirà amb les seues obligacions”. Així mateix, ha destacat l’enorme labor que té l’Acadèmia “de vetlar per la llengua i els nostres avantpassats”.

Per part seua, Turró ha instat a continuar treballant “per un país normalitzat, on el valencià deixe de ser una llengua desprestigiada, minoritzada i infravalorada”.

A l’acte també han acudit el president de l’AVL, Ramon Ferrer, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i diverses autoritats de la Comunitat Valenciana.