L’alcalde d’Elx considera que els danys ocasionats pel temporal Gloria en el litoral són ‘milionaris’

L’alcalde d’Elx considera que els danys ocasionats pel temporal Gloria en el litoral són ‘milionaris’

Carlos González ordenarà a Princesol el tancament urgent del perímetre de l’hotel dels Arenals i la retirada de materials potencialment perillosos

Una de les àrees més afectades és la de les cases del Pinet, on la mar i el vent deixen al descobert el llit rocós sobre el qual s’assenten els habitatges

L’Ajuntament exigirà a Princesol la restitució del tancat de l’hotel dels Arenals, destruït pel temporal. Encara que la tempesta ha passat de puntetes per gran part del terme municipal, en les àrees costaneres si que ha deixat notar la seua empremta, a les platges del Pinet, de la Marina, dels Arenals, del Carabassí i de l’Altet. Per això, membres de l’Equip de Govern, encapçalats per l’alcalde, Carlos González, s’han dirigit als citats punts per a avaluar in situ els danys ocasionats per Gloria, “d’extraordinària gravetat, el major en la façana litoral des dels anys huitanta”, ha manifestat, considerant que “els danys en el patrimoni públic i privat són milionaris”.

González i els regidors de Pedanies, Manteniment, Turisme i Emergències, Vicente Alberola, Héctor Díez, Carles Molina i Ramón Abad, respectivament, acompanyats per representants d’Urbaser, s’han entrevistat en un primer moment amb l’alcaldessa pedània de la Marina, María Sánchez. A més, han pogut escoltar les inquietuds de les i dels propietaris dels habitatges del Pinet i dels hostalers d’aquest últim enclavament i de la platja de la Marina.

Posteriorment, la comitiva s’ha traslladat fins als Arenals, on l’alcalde pedani, Antonio Garzón, ha mostrat els efectes que Gloria ha produït en primera línia, i al perímetrre de l’antic hotel. El regidor il·licità ha assegurat que s’exigirà a la mercantil Princesol, actual propietària de l’immoble, la retirada dels enderrocs de l’arena i la reposició del tancat de l’edifici amb la finalitat de previndre danys al veïnat i al turisme, ja que l’existent va ser destruït durant la borrasca, i les antigues instal·lacions són totalment accessibles des de la platja.

“He ordenat a la Policia Local l’adopció de mesures provisionals fins que dilluns que ve dictem un decret, en el que ordenarem a Princesol el tancament urgent del perímetre exterior de l’hotel i la retirada immediata de tots els materials potencialment perillosos que es troben en l’arena i que formen part de la propietat”, ha afirmat l’alcalde.

Pal·liar la petjada de la borrasca com més prompte millor

Si bé la jornada començava desapacible, els responsables polítics han volgut acostar-se a la Marina i als Arenals per a conéixer l’estat de conservació de la costa il·licitana i així mobilitzar, com més prompte millor, els recursos materials i administratius necessaris per a pal·liar l’empremta de les pluges.

La presència de rebles, algues i multitud d’objectes arrossegats per la marea, la reculada de les platges i fins i tot la seua desaparició en les zones residencials de les del Pinet i la Marina, ha sigut la firma de Gloria. En concret, la tempesta ha deixat al descobert el llit rocós sobre el qual s’assenten els habitatges del Pinet, que van ser especialment castigats pels elements –encara hui el veïnat s’afanyava per netejar l’interior de les cases–, mentre que, als Arenals, dutxes i llavapeus, murets i passarel·les de fusta per a vianants van ser els que més van patir els envits del vent i de la mar. Així mateix, la platja de l’Altet presenta brutícia acumulada i desperfectes en jocs infantils i altres infraestructures.

“El dilluns començaran els primers treballs de neteja en les zones practicables de la nostra costa”, ha dit González, qui ha assegurat que es realitzarà una “quantificació per a sol·licitar ajudes a la Generalitat i al Govern amb l’objectiu de restablir la normalitat i recuperar les platges en el menor termini possible”.