L’alcalde es marca com a objectiu la creació d’una residència permanent per a afectats per l’alzheimer

L’alcalde es marca com a objectiu la  creació d’una residència permanent  per a afectats per l’alzheimer

Carlos González i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal van recolzar anit AFAE, en el sopar que va commemorar el XX aniversari de l’entitat

Així mateix, el regidor il·licità va prometre que, des del Consistori, es reivindicarà i exigirà la creació d’un Pla Nacional contra l’Alzheimer

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx (AFAE) compleix dues dècades ajudant a millorar la qualitat de vida de les i dels pacients d’aquesta malaltia neurodegenerativa —que sumen 800.000 en tota Espanya— i als seus afins. En aquesta direcció, l’alcalde, Carlos González, ha cridat a treballar junts per a la creació d’una
residència permanent en la qual tractar aquells casos que presenten major gravetat, i a abanderar, des del Consistori, la reivindicació i exigència d’un Pla Nacional contra l’Alzheimer.

Tots dos anuncis els ha realitzats en el sopar que AFAE ha celebrat a l’hotel Hort del Cura per a commemorar l’efemèride, acompanyat pel responsable de l’àrea de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, i les regidores de Política de Majors i Mobilitat, Puri Vives i Esther Díez, respectivament, així com de membres la Corporació Municipal, de socis d’AFAE i de personalitats de la col·lectivitat il·licitana que col·laboren i simpatitzen amb la labor d’una entitat que va fundar Mariano Aracil el 24 de gener del 2000, consolidada sota la direcció de Carmen Román i que continua la seua singladura gràcies a la presidència de Marisa Moreno.

“Gaudiu de tot l’afecte i la consideració del poble d’Elx per la humanitat, respecte i afecte amb què tracteu els i les malaltes i la seua parentela”, ha expressat l’alcalde davant els més de 320 comensals que van assistir a la vetlada, i va lloar la “serietat, rigor i generositat” de Moreno i la junta directiva d’AFAE, que exerceixen la seua funció de manera voluntària.

La presidenta de l’entitat, per part seua, ha volgut destacar que, amb el sopar, més que la recaptació de fons, que també hi ha hagut moment per a això amb la rifa de més de 40 objectes donats per empreses, comerços i particulars, “el que busquem és agrair a la societat l’acolliment i el suport que sempre ens ha prestat”, recordant que, en la lluita contra l’alzheimer, “encara queda molt camí per recórrer”, al que González ha respost reafirmant la voluntat inequívoca de l’Ajuntament a millorar i ampliar els recursos al servei de les persones afectades: “En nosaltres trobareu un ferm aliat”.

Durant l’entranyable trobada s’ha pogut escoltar la història d’AFAE a través de les paraules de la periodista Bienve Niñoles i una peça audiovisual.

Enguany el Premi AFAE ha recaigut en Star Spain —un organisme sense ànim de lucre compost per policies del món sencer— pel seu projecte ‘El viatge de Félix’, que combina l’aventura dels viatges solidaris amb el compromís dels agents i de la ciutadania en pro de les persones damnificades per l’alzheimer. El seu president, l’integrant de la policia santapolera, Jordán Dorado, ha recollit el guardó entre aplaudiments.

Persones darrere de les xifres

Carlos González, en el seu discurs, ha enviat el seu suport i gratitud als 25 professionals sociosanitaris que componen la plantilla d’AFAE. “Sou un orgull per a la ciutat”, ha dit.

Aquestes persones apliquen teràpies a uns 125 pacients d’alzheimer diàriament i paren atenció psicològica als seus i a les seues familiars en el centre de dia que l’organització posseeix al carrer Meliana.

“Gràcies per la vostra professionalitat, però, abans de res, per la dignitat amb la qual tracteu cadascun d’aquests i d’aquestes 125 usuaris i usuàries”, ha reiterat l’alcalde, que ha qualificat la seua tasca com a “fonamental per a fer una Elx més justa”, en un aniversari per al record i sustentat per dues dècades de, segons el parer de González, “esforç, compromís, dedicació i empatia amb la malaltia i tot el que l’envolta”.