Mariano Valera presenta els Passejos Saludables

Mariano Valera presenta els Passejos Saludables

Els passejos col·lectius per a lluitar contra el sedentarisme són de caràcter gratuït i oberts a tota la població major de 18 anys

L’acció s’emmarca dins del Servei de Dinamització Comunitària ‘Elx Conviu’, inclòs en el Programa de Promoció de la Salut del municipi

El responsable de l’àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials, Mariano Valera, ha presentat una nova edició dels Passejos Saludables per a la primera meitat de 2020. L’activitat, que naix amb l’objectiu de fomentar la consciència de l’autocura, caminar com a forma col·lectiva de lluitar contra el sedentarisme i la implicació del teixit associatiu local en la promoció de l’exercici físic, va començar el 10 de gener i s’estendrà fins al 3 d’abril.

Principalment, les rutes transcorreran a peu per itineraris urbans, com el vessant del Vinalopó al seu pas per la ciutat. El punt de trobada serà a la Passarel·la del Mercat a les 09.30 hores en les jornades assenyalades. Encara que una vegada al mes hi haurà eixides especials com la del 31 de gener al barranc del Molins, a Ibi; la del 21 de febrer al Centre Educatiu Ambiental Els Molins, a Crevillent; el 28 a la pineda de la Marina; el 13 de març a la cua del Pantà; i el 3 d’abril al Xorret del Catí.

La participació en la varietat d’itineraris, tant fora com dins del municipi, són de caràcter gratuït i destinats a majors de 18 anys. Les persones interessades únicament hauran d’emplenar un formulari in situ en el punt de reunió i sumar-se al grup de missatgeria mòbil. Quan les eixides precisen d’autobús, que seran igualment gratuïtes, es necessitarà inscripció prèvia –en el correu elcheconvive@elche.es– amb un límit màxim de 55 participants. En tots els casos, els i les participants sempre aniran acompanyats/des per monitors/es de la Unió Excursionista i de la mateixa Regidoria.

L’activitat ja consolidada, ha recordat Valera, va sorgir amb l’adhesió a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut, i al grup promotor de la qual, compost per l’Associació de Veïns del Toscar i l’Associació de Belles Arts, es reuneixen mensualment per a planificar els passejos i efectuar un monitoratge d’aquests, a aquestes dues entitats s’han d’afegir l’Associació de Diabètics, les regidories de Sanitat, Medi Ambient i Esports, Càritas, CEU Sant Pau i la UMH.

Una estratègia de salut comunitària

El Servei de Dinamització Comunitària ‘Elx Conviu’, de la Regidoria que dirigeix Valera, pretén enfortir el conjunt de recursos sociosanitaris dels quals disposa la ciutat i impulsar iniciatives dins dels agents socials del municipi per a millorar les condicions de vida de la població.

Aquest servei de Dinamització s’inclou en el Programa de Promoció de la Salut d’Elx, emmarcat en el de Promoció de la Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut i en la Xarxa Salut de la Generalitat Valenciana, erigeix projectes com els Passejos Saludables a través de la Mesa Intersectorial de Salut.

La mitjana de participació de cada passeig és de 60 persones; i, en 2019, més de dos centenars d’il·licitans i il·licitanes es van unir al programa.

Consulta les dates aquí.

PROGRAMACIÓ PASSEJOS SALUDABLES

Totes les eixides a les 9.30 h des de Passare.la

Gener
Dia 10- VESSANT DEL RIU
Dia 17- CAMÍ DEL PANTÀ 4 VENTS
Dia 24- PARC ARQUEOLÒGIC L’ALCÚDIA pi
31 – BARRANC DELS MOLINS (IBI) pi

Febrer
Dia 7- VESSANT DEL RIU
Dia 14- MUSEU PALEONTOLÒGIC D’ELX
Dia 21- CENTRE EDUCATIU MEDIAMBIENTAL ELS MOLINS (CREVILLENT) pi
Dia 28 – PINEDA DE LA MARINA pi

Març
Dia 6- RUTA URBANA
Dia 13- CUA DEL PANTÀ D’ELX pi
Dia 27- VESSANT DEL RIU

Abril
Dia 3- XORRET DE CATÍ pi