Més de 700 persones i una dotzena de carrosses participaran en la Cavalcada de Reis 2020

Més de 700 persones i una dotzena de carrosses participaran en la Cavalcada de Reis 2020

El divendres 3 de gener es podran adquirir 3.000 localitats, de manera presencial, en la caseta instal·lada en Traspalau

Dolça Quesada és l’autora del acolorit cartell d’enguany, que fusiona ses majestats amb elements del folklore il·licità

Elx ja està preparada per a rebre ses màgiques majestats diumenge que ve 5 de gener. La tradicional Cavalcada, molt esperada per xiquets/es i majors del municipi, i en la qual participaran una dotzena de carrosses i més de 700 persones, partirà a les 19.00 hores des del carrer Reina Victòria -a l’altura del CEIP L’Assumpció- per a recórrer el cor de la ciutat fins a concloure en el naixement instal·lat al costat de la font del Palau d’Altamira, on els monarques, l’alcalde, Carlos González, i la responsable de l’àrea de Festes, Mariola Galiana, entregaran presents al Nen Jesús.

Així ho ha anunciat aquest matí la regidora que, igualment, ha informat que demà divendres 3 de gener, a partir de les 09.00 hores, es posaran a la venda 3.000 localitats de manera presencial en la caseta que es disposarà en Traspalau. “En el cas improbable que no s’esgoten, el punt d’adquisició es tancarà a les 14.00 i obriria novament a les 17.30”, ha dit Galiana, que ha destacat l’èxit de les 5.000 cadires que es van poder comprar de manera en línia divendres passat 20 de desembre: “Es van esgotar en tres hores”.

Així mateix, l’edil, que ha estat acompanyada per Dolça Quesada, l’artista il·licitana autora de l’acolorit cartell de la Cavalcada 2020 sota el títol ‘Ja venen els Reis’, que fusiona ses majestats amb elements típics del folklore il·licità com les palmeres, la basílica de Santa Maria, la Calaforra, Calendura i els Nanos de la Vinguda de la Verge, ha explicat les característiques de l’esdeveniment, que tindrà com a actes previs la visita del carter reial a la fira d’atraccions nadalenques del passeig de l’Estació en la jornada de hui i de demà (d’11.00 a 14.00 i de 17.30 a 20.30 hores); el dissabte 4, serà el torn dels patges. En tots dos casos, els més menuts i les més menudes podran entregar les seues missives dirigides als Reis.

El 5 de gener, el dia més esperat, a les 10.00 del matí, Gaspar, Melcior i Baltasar arribaran al passeig de l’Estació i iniciaran un recorregut a peu que finalitzarà en el Palau d’Altamira, on rebran la benvinguda de González i Galiana en nom de tots els il·licitans i les il·licitanes. Al seu torn, els xiquets/es podran traslladar-los personalment els seus desitjos de 10.30 a 13.00 hores. A la vesprada, tal com ha expressat la regidora, la desfilada estarà composta per “diversos blocs” temàtics.

La Cavalcada inaugurarà la seua proposta de la present edició amb el cos de bombers de la ciutat, que portarà un històric camió al costat de les coreografies del Grup Il·licità de Patinadors. Posteriorment, serà el torn de les carrosses de diferents entitats. A continuació, bloc infantil, en el qual participaran els personatges de clàssics com Aladín, Frozen, Peter Pan o joguets com Lego o els Transformers, en companyia de diferents grups de ball, al qual li seguirà “el més bíblic i tradicional”, en paraules de Galiana, amb les palmes portades pel Grup Jerusalen, els pastors, llauradors i l’estrela de l’anunciació. Finalment, faran la seua aparició els tres Reis amb les seues ostentacions. Com a novetat, les bandes de cornetes i tambors de la Confraria de la Sang de Sant Antoni i de la Germandat de Flagel·lació i Glòria interpretaran temes nadalencs i nadales al costat de Melcior i Gaspar. Baltasar, per part seua, anirà acompanyat pel ritme d’una batucada.

Després de finalitzar el recorregut en el Palau d’Altamira, es cremaran les atxes -element típic del Dia de Reis a Elx- i un espectacle pirotècnic. El dilluns 6, els xiquets i xiquetes podran agrair a les seues majestats els regals rebuts en el naixement vivent de Pobladors situat al Parc Esportiu, de 12.00 a 14.00 hores. A més, com ha recordat Galiana, en les pedanies també s’han organitzat diferents cavalcades per a la vesprada del 5 de gener perquè tots els il·licitans i les il·licitanes, amb independència de les seues edats o ubicació, puguen saludar els Reis.