Un tros d’Elx al continent gelat

Un tros d’Elx al continent gelat

La regidora de Cultura, Marga Antón, expressa el seu orgull i assegura sentir satisfacció que les dues miniatures policromades de la Dama hagen arribat fins a l’Antàrtida embarcades a l’Hespérides

Elx trepitja terra ferma a l’Antàrtida. La seua aventura va començar el 12 de noviembre de 2019, dies després que la regidora de Cultura, Marga Antón, entregara dues miniatures policromades de la Dama d’Elx al costat de la documentació dels tres Patrimonis de la Humanitat al comandant del vaixell oceanogràfic Hespérides, José Emilio Regodón, perquè la cultura il·licitana l’acompanyara en aquesta aventura amb la finalitat que aquestes peces recorregueren el continent glacial. Dos mesos després de salpar des de Cartagena, una de les miniatures ha arribat al Pol Sud, a la base antàrtica espanyola Joan Carles I, on estarà permanentment, i que en l’actualitat es troba a més de 12.000 quilòmetres de la ciutat de les palmeres.

Segons ha expressat Antón “és una satisfacció per a nosaltres que aquestes escultures representatives de la nostra ciutat hagen arribat fins a l’Antàrtida i servisquen com a mitjà per a promocionar Elx”.
D’altra banda, la resta dels documents i una altra de les miniatures han anat a parar a la biblioteca de l’Hespérides. El vaixell d’investigació forma part de la XXV Campanya Antàrtica i s’hi estan duent a terme més de 13 projectes amb els quals s’analitzaran els efectes de la crisi climàtica i els corrents sísmics. Segons l’itinerari es preveu que la nau torne a Espanya el 17 de juny de 2020.