Una Mitja Marató amb ‘denominació d’origen’

Una Mitja Marató amb ‘denominació d’origen’

Les medalles de la 48 edició de la prova esportiva, que se celebra el diumenge 15 de març, tenen forma de Granada Mollar, fruit protegit pel Consell Regulador presidit per Paco Oliva

La Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx, considerada la més antiga del món, ara també tindrà, de manera simbòlica, denominació d’origen. Així ho ha revelat Vicente Alberola, responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Elx, entitat organitzadora de la prova al costat del Club d’Atletisme Decatló, dirigit per José Valeriano Zapata, que ha agraït a la Regidoria l’impuls que el Consistori li està brindant a la Mitja per a fer partícip a tota la societat: “És una cosa que les i els atletes sempre tenen en compte”, ha dit.

Tal com ha explicat Alberola, cada edició de la Mitja, que en el present any celebra la seua edició número 48, la cultura d’Elx sempre protagonitza el motiu de les medalles que rebran els qui completen el recorregut. En la de 2020, i seguint amb les accions encaminades a involucrar en la carrera tots els il·licitans i il·licitanes, s’ha comptat amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Granada Mollar perquè els metalls tinguen la forma del característic fruit del Camp d’Elx, el qual és sinònim de tradició i qualitat. Igualment, el trofeu al primer lloc serà una xicoteta escultura d’una magrana daurada.

“Amb aquesta acció, la Mitja Marató més antiga del món també tindrà denominació d’origen”, ha reiterat l’edil, qui ha efectuat aquest anunci acompanyat per Zapata, pel responsable del Consell Regulador, Paco Oliva, i per l’ambaixadora de la varietat autòctona, propietària i xef del restaurant La Finca, Susi Díaz, qui ha manifestat que la unió d’Elx amb la magrana i l’esport és “el plat perfecte”. Oliva s’ha mostrat orgullós per la iniciativa, i ha recordat els i les esportistes les propietats regeneradores del producte “en estar compost en un 80% d’aigua”.

Tot llest per a la carrera

Alberola ha recordat que la 48 Mitja Marató se celebrarà el diumenge 15 de març a partir de les 10.00. El traçat, de 21 097,5 metres, serà eminentment urbà, amb eixida al carrer Diagonal del Palau i meta al passeig de l’Estació. A més, el 13 i el 14 de març, al Centre de Congressos, se celebrarà la Fira del Corredor.

Aquest últim dia també s’instal·larà al passeig de l’Estació la IX Divertimaratón, amb activitats esportives i jocs per a la xicalla. Així mateix,  entitats de la ciutat aportaran els seus recursos i coneixements per a que la Mitja continue sent un referent quant a proves esportives de la seua disciplina i categoria.

“La Mitja Marató és un dels esdeveniments més emblemàtics dels que tenen lloc a la nostra localitat”, ha manifestat Alberola, que ha recordat que, dins de dos anys, complirà cinquanta anys d’història.

 INSCRIPCIONS