Acord municipal per a ajornar el ple ordinari de març fins que finalitze l’estat d’alarma

Acord municipal per a ajornar el ple ordinari de març fins que finalitze l’estat d’alarma

L’alcalde, Carlos González, decideix amb els portaveus de l’oposició posposar la convocatòria fins que es recupere la normalitat


La Junta Local de Govern continuarà tractant els assumptes municipals de manera telemàtica per a evitar la paralització de la gestió municipal


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha acordat amb els portaveus de l’oposició, PP, Ciutadans, Vox i el regidor no adscrit, l’ajornament del ple ordinari previst per a el pròxim dia 30 fins que el govern decrete la finalització de l’estat d’alarma. La sessió, tal com ha explicat el regidor il·licità, se celebrarà com a màxim 10 dies després que es prenga aquesta decisió amb la consegüent obertura d’un termini per a presentar mocions.

Si mentre dure aquesta situació a causa de l’expansió del coronavirus hi haguera assumptes urgents a tractar s’emportarien a un ple extraordinari que se celebraria de manera telemàtica per videoconferència, informa González.

“El ple és un espai de control polític i entenem que estem en una situació d’excepcionalitat en la qual els debats queden ajornats fins que es torne a la normalitat”, ha explicat el regidor il·licità, qui precisa que tots els portaveus així ho han entés i han estat d’acord.

Aquesta situació suposa també que no se celebraran les comissions de ple, llevat que hi haja assumptes que ho requerisquen. En canvi, la Junta Local de Govern es manté operativa amb la finalitat d’evitar la paralització de la gestió dels assumptes municipals i es reunirà per via telemàtica mentre dure l’estat d’alarma.

De manera telemàtica es reunirà també la Junta de Portaveus amb la finalitat de mantindre informats a tots els grups dels assumptes més importants pel que ja s’estan preparant els mitjans i dispositius informàtics per a poder realitzar-la.