Carlos González assisteix a l’obertura de la Jornada “Dona i Esport”

Carlos González assisteix a l’obertura de la Jornada “Dona i Esport”

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha assistit a l’Estadi Martínez Valero a l’obertura de la Jornada “Dona i Esport” organitzada per l’Elx CF, l’Ajuntament d’Elx i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Aquest esdeveniment, celebrat en el marc del Dia Internacional de la Dona, ha tingut com a objectiu conéixer la trajectòria i experiència de destacades dones en l’àmbit empresarial i esportiu.

A més de l’alcalde, que ha presidit la jornada al costat del president de l’Elx CF, Joaquín Buitrago, i el rector de la UMH, Juan José Ruiz, han assistit a la jornada el regidor d’Esports, Vicente Alberola, i el d’Igualtat, Mariano Valera.

En la seua intervenció, l’alcalde ha assenyalat que l’esport al llarg de la història ha sigut un dels àmbits de la vida social on més s’ha apreciat la desigualtat entre homes i dones. “La desigualtat imperant en la societat ha tingut fidel reflex en l’esport”, ha assenyalat l’alcalde qui ha afegit que “si bé, crec que la bona notícia és que, en les dues últimes dècades, especialment en l’última, la dona ha anat derrocant les barreres invisibles, trencant els sostres de vidre, que limitaven la seua participació en l’esport. La bona notícia és que es va reduint la bretxa entre homes i dones en el món de l’esport”.

Després dels discursos d’obertura s’han dut a terme dues taules redones en les quals han participat: Noemí Sempere Ruiz, universitària i atleta del Club Atletisme Elx Decatló; Josefina Ruiz García, professora d’Educació Primària i jugadora de l’Elx CF Femení; Sonia Magaña Lara, entrenadora del Club Bàsquet Silla de Rodes Elx; Patricia Rodríguez Barrios, Directora General de l’Elx CF; Llanos Trigueros Martínez, regidora de l’Ajuntament d’Elx i exjugadora professional d’handbol, i Raquel Rosique Navarro, directora de l’Entitat Urbanística de Conservació d’Elx Parc Empresarial i exjugadora professional d’handbol.