Carlos González diu que Elx està sanitàriament preparada per a afrontar aquesta crisi del coronavirus

Carlos González diu que Elx està sanitàriament preparada per a afrontar aquesta crisi del coronavirus

L’alcalde destaca la importància de la col·laboració ciutadana per a afrontar aquesta situació d’emergència i subratlla l’alt grau de compliment per part de la majoria d’il·licitanes i d’il·licitans del decret d’Estat d’Alarma


“Només vencerem el coronavirus i aconseguirem aplanar la corba de propagació del virus si continuem estricta i rigorosament aquestes recomanacions. Cal quedar-se a casa”


 

Elx està sanitàriament preparada per a afrontar la situació d’emergència per la qual travessem, però per a això és imprescindible la implicació de la ciutadania i que es complisquen les normes establides en el Reial Decret d’Estat d’Alarma”.

Així ho ha declarat l’alcalde d’Elx, Carlos González, en finalitzar la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada a l’Ajuntament d’Elx amb la finalitat d’analitzar, amb els directors dels tres hospitals del municipi i els representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, els primers dies de l’aplicació del Reial Decret de l’Estat d’Alarma.

“Hem analitzat la situació dels hospitals il·licitans i hem avaluat el grau de compliment del Reial Decret per la ciutadania en el que té a veure amb les mesures vinculades a les restriccions, a la llibertat de circulació, i amb la restriccions referents a l’activitat comercial”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que “en aquest sentit volem transmetre que s’està observant un alt grau de compliment del Decret d’Estat d’Alarma i només s’han donat alguns casos puntuals que han portat a la Policia Local a haver d’intervindre perquè aquestes o aquests ciutadans abandonaren els espais públics i compliren amb el que s’estableix pel decret llei”.

 

 

L’alcalde ha assegurat que des del punt de vista sanitari la ciutat d’Elx està preparada per a afrontar la situació d’emergència en la qual ens trobem.

“La ciutadania està complint de manera rigorosa amb les exigències dràstiques derivades del Reial Decret d’Estat d’Alarma, l’Ajuntament ha minimitzat al màxim tota la seua activitat, i l’ha deixat reduïda a l’activitat essencial i fonamental, les forces i cossos de seguretat de l’Estat estan coordinades i estan treballant juntes per a garantir la normalitat al carrer, per a assegurar el compliment del Reial Decret i per a garantir la normalitat al carrer”. González ha assenyalat que per a això són al carrer pràcticament la totalitat de la plantilla de la Policia Local i de la Policia Nacional.

L’alcalde ha destacat que els tres hospitals de la ciutat estan perfectament preparats per a atendre l’emergència sanitària en la qual ens trobem.

“Elx està preparada per a afrontar aquesta complexa situació d’emergència sanitària que requereix fonamentalment de la col·laboració ciutadana, per això, el missatge més important de la Junta Local de Seguretat és sol·licitar la col·laboració de tota la ciutadania amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que complisca amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb les exigències del Govern, perquè només podrem aconseguir véncer el coronavirus, només aconseguirem aplanar la corba de propagació del virus, si seguim estrictament i rigorosament aquestes recomanacions. En definitiva, cal quedar-se a casa”.