Carlos González: “La majoria de la població compleix de manera escrupolosa amb les limitacions de l’estat d’alarma, però no hem de relaxar-nos ni baixar la guàrdia”

Carlos González: “La majoria de la població compleix de manera escrupolosa amb les limitacions de l’estat d’alarma, però no hem de relaxar-nos ni baixar la guàrdia”

L’alcalde indica que malgrat l’alt grau de compliment de les normes, aquest cap de setmana s’han produït 649 denúncies, deu detencions i dos tancaments d’establiments


 González trasllada el seu agraïment exprés a tots els il·licitans i il·licitanes que al llarg d’aquests últims dies han mostrat la seua voluntat de col·laborar per a contribuir a fer front a la pandèmia


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet hui balanç sobre el grau de compliment de les limitacions vinculades a l’estat d’alarma decretat pel Govern durant aquest cap de setmana.

En una roda de premsa telemàtica, l’alcalde ha destacat en primer lloc que “després de parlar amb els comissaris de la Policia Nacional i de la Policia Local, vull transmetre’ls que hi ha hagut un alt grau de compliment en el que té a veure amb les limitacions derivades de l’estat d’alarma al llarg d’aquest cap de setmana”.

L’alcalde ha indicat que els desplaçament a peu han sigut mínims i, en la seua immensa majoria, degudament justificats.

El trànsit a la ciutat ha caigut també en totes les artèries, tant les principals com les vies secundàries i s’estima que s’ha produït una reducció del trànsit a la ciutat de l’ordre del 80%.

 

 

D’altra banda, l’ús del transport públic, de l’autobús, s’ha vist també reduït a la mínima expressió al llarg del cap de setmana. Segons l’alcalde aquesta reducció es xifra en més d’un 90%.

Quant al tancament dels establiments comercials, ha indicat que s’ha donat un compliment generalitzat.

“Des d’una perspectiva general, podem dir que s’està complint per part de la immensa majoria dels il·licitans i de les il·licitanes, de manera escrupolosa, amb les limitacions de l’estat d’alarma. No obstant això, és indubtable que en un municipi amb una població de més de 230.000 habitants, sempre es produeix alguna incidència”, ha destacat l’alcalde qui ha oferit algun de les dades registrades quant a actuacions de la Policia Local i Policia Nacional.

Al llarg d’aquest cap de setmana s’han produït 649 denúncies, deu detencions i dos tancaments d’establiments. Tal com ha indicat González les detencions s’han produït per incomplir amb les obligacions derivades de l’estat d’alerta i per resistència a l’autoritat.

 

 

Durant el cap de setmana els controls s’han dut a terme principalment a les pedanies amb majors nuclis de població, als barris més poblats i als accessos i eixides de la ciutat.

L’alcalde ha apuntat que el dia de hui l’actuació de la Policia Nacional i de la Policia Local s’intensificarà en l’àmbit dels polígons industrials amb la finalitat de fer complir les obligacions i les limitacions de l’estat d’alarma.

“Vull fer de nou una crida a la responsabilitat de cada persona, perquè frenar la propagació del coronavirus a la nostra ciutat ens exigeix, fonamentalment, romandre a casa i reduir dràsticament la nostra mobilitat a l’imprescindible dins dels supòsits autoritzats pel Reial Decret de l’estat d’alarma”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que “a més, hem d’assumir que la batalla contra el virus serà llarga perquè hem conegut el Govern prolongarà el Reial Decret de l’estat d’alarma durant 15 dies més”.