Concursos, jocs infantils, i la tradicional processó conflueixen en les festes de Sant Josep

Concursos, jocs infantils, i la tradicional processó conflueixen en les festes de Sant Josep

L’Ajuntament d’Elx s’implica en les activitats de la festivitat que tindran lloc al Pla i es prolongaran durant cinc dies

La regidora de Festes, Mariola Galiana, manifesta el seu compromís i suport a la comunitat eclesiàstica per a continuar engrandint els actes d’aquest dia tan significatiu per a la ciutat

Enguany el sant serà portat per membres de la confraria del Crist de Zalamea, i comptarà amb l’acompanyament de la colla de dolçaina i tabalet, el Cascabot i la banda de música Skay

S’aproxima el dia del pare que coincideix amb la festivitat de Sant Josep, una data ja consolidada a Elx. Per a commemorar aquest dia la regidoria de Festes té preparat un ventall d’actes en honor al sant i a tots els que reben aquest nom. Concursos, jocs infantils, celebracions eucarístiques i la tradicional processó seran algunes de les activitats que podran gaudir els il·licitans i les il·licitanes, així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa l’edil de l’àrea, Mariola Galiana, acompanyada de Vicente Miguélez, rector de Sant Josep; i Tomás Mora, en representació de la comissió de Festes de Sant Josep.

Les activitats començaran el dissabte 14 de març a les cinc i mitja de la vesprada, amb els jocs programats per a la xicalla. A continuació, segons ha explicat Galiana “tindrà lloc la xocolatada amb suïssos, a la qual estan convidats tots els veïns i totes les veïnes que es vulguen acostar a gaudir d’aquests moments de convivència”. I per a finalitzar la jornada, a les huit i mitja, a l’interior de la parròquia, les persones assistents podran gaudir d’un magnífic concert a càrrec del grup líric José Chazarra. El diumenge 15 continuaran les activitats amb el concurs de dibuix infantil, que se celebrarà a les 12.00 hores.

En la vespra de la festa de Sant Josep, el dimecres 18, serà quan es farà la degustació de coca i refrescos per a totes i tots els que vulguen participar. En el gran dia,19 de març, se celebrarà la solemne processó a les 19.30 hores pels carrers del Pla i hi haurà una audició per xicalla de la parròquia i escola de Moisés Urbán. Les festes conclouran el 20 amb l’eucaristia per la gent difunta del barri.

Galiana ha manifestat el seu compromís i suport als i a les membres de la comissió de festes de la parròquia de Sant Josep per a continuar engrandint aquest dia tan significatiu per a la ciutat.

Per part seua, Miguélez ha destacat que “hi haurà un acte de reconeixement a qui col·labora amb la parròquia del barri El Pla”, i ha afegit que “agraïm l’ajuda i participació de l’Ajuntament d’Elx, de la Policia Local i de les persones que patrocinen i col·laboren”, al mateix temps ha fet una crida a tota la ciutadania il·licitana a unir-se als esdeveniments programats.

Enguany, com a novetat, el sant serà portat per membres de la confraria del Crist de Zalamea, i comptarà amb l’acompanyament de la colla de dolçaina i tabalet, el Cascabot i la banda de música Skay