Convocat el concurs “Velles de Serra”

Convocat el concurs “Velles de Serra”

La regidora de Festes, Mariola Galiana, i el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Il·licitans, José Paya, presenten la nova edició d’aquesta tradició il·licitana

El termini està obert i les persones interessades a participar poden inscriure’s trucant al telèfon 965 421 942 o enviant un correu a fiestas@elche.es fins a les 18 hores del 17 de març

La Regidoria de Festes i l’Associació de Jubilats i Pensionistes Il·licitans han organitzat l’edició de 2020 del concurs de “Velles de Serra” que ha sigut presentat per la regidora de l’àrea, Mariola Galiana, i pel president de l’associació, José Payá Alberola.

Les Velles de Serra és una tradició il·licitana amb origen medieval que consisteix en grans ninots, normalment acompanyats de cartells, de tall bromista i satíric, que solen fer referència a problemes col·lectius o d’interés general.

Aquesta tradició il·licitana es va perdre durant els anys 40 i va ser recuperada per a quedar-se en 1981 gràcies al Patronat Històric-Artístic i Cultural d’Elig (PHACE), segons ha recordat el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

Les persones interessades a participar en aquest concurs ja poden inscriure’s trucant al telèfon 965 421 942 o enviant un correu electrònic a fiestas@elche.es fins a les 18 hores del 17 de març de 2020.

En aquest concurs poden participar tant particulars com col·legis i instituts.

Es donaran dos premis en la modalitat de particulars, el primer de 150 euros i el segon de 80. I per a la modalitat de col·legis i instituts hi haurà tres premis, el primer de 180 euros, el segon de 100 i el tercer de 60.

La regidora de Festes, Mariola Galiana ha convidat a tota la població il·licitana al fet que participen en aquesta bonica tradició i ha agraït les i els concursants de l’edició anterior la seua col·laboració perquè tradicions com aquesta no es perden.