Denunciat per volar un dron durant una inauguració

Denunciat per volar un dron durant una inauguració

El vol es va detectar durant la inauguració d’un establiment sobrevolant l’N340 i el grup de persones assistents a l’esdeveniment.
El pilot i l’aeronau van ser identificats per a posar en coneixement d’AESA la possible infracció.

El 5 de març, al voltant de les 11.00, una UTE (Unitat Territorial) que es trobava realitzant patrulla per la zona de la Penya de les Àguiles i el Pla de Sant Josep, va observar la presència d’un dron sobrevolant prop de l’N340.

Els agents van localitzar al pilot de l’aeronau, que pel que sembla es trobava captant imatges de la inauguració d’un establiment públic i del grup de persones congregat. Preguntat per la preceptiva autorització de vol, en trobar-se gran part del terme municipal afectat pel CTR (espai aeri controlat) de l’aeroport, va indicar que desconeixia que fora necessari. Els actuants van identificar igualment l’aeronau, un dron el pes del qual (500 gr) ho deixen fora dels considerats “de joguet”, que podrien haver generat una confusió en el seu ús. A la nostra ciutat, ni tan sols els drons de menys de 250 gr poden sobrevolar edificis i persones en la major part del terme municipal, sense perjudici d’altres limitacions en la captació d’imatges en la zona sud d’aquest.

No sent el cas, l’UTE va realitzar un informe-denúncia dirigit a AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) per constituir una possible infracció a la legislació vigent.