Educació emprén un projecte innovador de construcció de drons amb finalitats socials i mediambientals

Educació emprén un projecte innovador de construcció de drons amb finalitats socials i mediambientals

La Regidoria s’alia amb l’empresa del Parc Científic de la UMH “El Caleidoscopio” per a desenvolupar l’activitat en quatre instituts del municipi, amb la finalitat de despertar en l’alumnat vocacions científiques i tecnològiques de manera pràctica i directa

L’Ajuntament d’Elx s’ha aliat amb l’empresa “El Caleidoscopio” –pertanyent al Parc Científic de la UMH– amb l’objectiu d’oferir els més avantguardistes mètodes d’innovació educativa als centres de la localitat.

La responsable de l’àrea d’Educació, María José Martínez, acompanyada pel director de la mercantil, Ricardo Domínguez, ha presentat el projecte La Fira Aèria, del qual es beneficiaran en el present any acadèmic estudiants de tercer i quart de secundària obligatòria i batxillerat dels instituts Misteri d’Elx, Monserrat Roig, Sixto Marco i Victoria Kent.

Concretament, La Fira Aèria, que busca “formar i emocionar”, en paraules de l’edil, posseeix la pretensió de despertar vocacions tecnològiques i científiques mitjançant la pràctica directa en classe. L’alumnat podrà construir els seus propis drons per a, posteriorment, emprar-los en el municipi amb finalitats socials o mediambientals. La primera fase, la d’instrucció del professorat, que obtindran el suport tècnic i seguiment per part “d’El Caleidoscopio”, està en desenvolupament en aquests moments. Es preveu que els treballs erigits per l’alumnat es facen públics a la primavera.

“Amb La Fira Aèria volem formar joves que senten la tecnologia com un mitjà, i no com una fi, per a millorar la societat”, ha manifestat Domínguez, qui ha dit que és una manera d’animar als universitaris del demà a estudiar carreres de tipus científic i tecnològic, amén d’introduir noves metodologies en l’àmbit educatiu. “Elx, gràcies al Parc Empresarial i al Parc Científic, compta amb un ecosistema particular que cal mostrar a l’alumnat, per a ensenyar-los les que poden ser les professions del futur”.

A més de per el Consistori il·licità i la UMH, La Fira Aèria compta amb l’aval i la col·laboració de la Universitat de València (UV) i el CEFIRE. Martínez, ha conclòs enaltint el vessant innovador del projecte: “Entenem que des de la Regidoria és necessari apostar per aquesta mena d’iniciatives”. Així mateix, l’edil ha afirmat que, per al pròxim curs, espera acostar l’activitat “a quants més centres educatius, millor”.