El padró de vehicles a Elx augmenta en unes 3.000 unitats respecte a 2019 i es confirma l’aposta pels menys contaminants

El padró de vehicles a Elx augmenta en unes 3.000 unitats respecte a 2019 i es confirma l’aposta pels menys contaminants

La regidora d’Hisenda, Patrícia Macià, anuncia que des de hui fins al 8 de maig s’estableix el període de pagament voluntari de l’Impost de Vehicles

Es retarda un mes el cobrament dels rebuts domiciliats que enguany es durà a terme el 4 de maig

La regidora d’Hisenda, Patrícia Macià, ha anunciat que des de hui i fins al 8 de maig s’estableix pagament voluntari de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i de Guals.
Concretament hui en el BOP es publiquen les llistes cobradores i els anuncis de cobrances, del 25 al 30 de març s’entrega a Correus els avisos dels rebuts domiciliats. Fins al 25 d’abril es pot sol·licitar el fraccionament dels rebuts domiciliats i el 4 de maig es procedeix al càrrec en els comptes d’aquests rebuts.

La novetat d’enguany és que fins ara els rebuts domiciliats es cobraven entorn del 10 d’abril i enguany serà el 4 de maig, és a dir un mes més tard.
De 5 al 8 de maig es generaran els avisos de devolució dels rebuts domiciliats. Quant al pla de pagament personalitzat, els qui opten per aquesta opció tenen de termini fins al 10 d’abril.

Patrícia Macià ha anunciat que a partir del pròxim exercici 2021 no es remetran avisos per correu postal. La informació estarà disponible en la web de SUMA on es convidarà a donar d’alta a un correu electrònic per a rebre la comunicació.

“És a dir, a partir de l’any que ve caldrà donar-se d’alta amb un correu electrònic en SUMA per a rebre els avisos pel cobrament d’aquest impost”, ha assenyalat la regidora.

Macià ha indicat que enguany ha augmentat el padró respecte a l’any passat en 3.002 vehicles de manera que “el total de vehicles que tenim en aquests moments a Elx és de 154.725 unitats. Això en termes recaptatoris es tradueix en 12.699.163 euros, uns 256.000 euros més”. La regidora ha indicat que aquest és el segon impost pel qual més recapta l’Ajuntament.

Quant a la mena de vehicles, Elx compta amb 2.468 turismes més. “A més, respecte a 2019 hi ha més motocicletes i menys ciclomotors. També hi ha 33 tractors més, la qual cosa dona a entendre que l’activitat agrícola s’està movent; 105 camions més i cinc autobusos més”.

“Quant als rebuts corresponents als vehicles bonificats (elèctrics, híbrids o històric) han suposat que hàgem deixat de recaptar 350.800 euros”, ha apuntat Macià.

Segons les dades facilitades per la regidora, Elx compta amb 599 vehicles híbrids; 30 vehicles zero emissions i 68 històrics.
“Respecte a 2019 observem un increment important de cotxes híbrids ja que de 428 hem passat a 599”, ha assenyalat la regidora, qui ha apuntat que també ha crescut la compra de vehicles elèctrics el que prova que la gent aposta pels vehicles menys contaminants”.

La responsable d’Hisenda ha recordat que una vegada finalitzat el període del pagament voluntari s’iniciarà el període executiu amb els seus corresponents recàrrecs (del 5 al 20%). “Normalment, dels prop de 12 milions que es contemplen recaptar, normalment més del 80% es recapta en voluntària”, ha conclòs.